Campionatul Mondial de Scrimă pentru cadeți și juniori – Riad 2024

Feminin, juniori, spadă, individual

Toate cele patru tricolore care au luat startul în concursul feminin de spadă al junioarelor s-au calificat pe tabloul principal.

Ana Tomșa a trecut cu o victorie de primul tur, 12-11 cu Martina Torrego (Spania), cedând în turul secund la franțuzoaica Oceane Francillonne, cu scorul de 6-15.

Natalia Constantin a învins-o în turul întâi pe britanica Hannah Lebor, scor 15-11, pentru ca în turul al doilea să piardă întâlnirea cu Julia Yin, din Singapore, scor 6-15.

Emma Șonț a pierdut în primul tur, 7-15 cu Vanie Gogniat (Elveția). Tot în primul tur a fost eliminată și Erica Badea, după 7-15 cu Andriana Theodoropoulou (Grecia).

În ierarhia finală Ana Tomșa a fost a 42-a, Natalia Constantin a încheiat pe locul 58, Emma Șonț a fost clasată pe locul 80, iar Erica Badea a încheiat pe locul 85.

Masculin, juniori, spadă, individual

 Rareș Marghescu a fost eliminat după faza grupelor. Florin Mirică, al doilea reprezentant al României în concurs, s-a calificat direct în turul secund al tabloului principal, unde a cedat cu 4-15 în fața egipteanului Eslam Osama. În clasamentul final Florin Mirică a încheiat pe locul 86, iar Rareș Marghescu pe locul 169.