Orașul ceh Brno a găzduit sâmbătă și duminică, 18 și 19 februarie 2017, o nouă etapă din Circuitul European U23 la floretă feminin și masculin, doar la individual.
La întrecerea din Cehia, care a fost etapa cu numărul șase din sezonul 2016-2017 al Circuitului European U23, au fost prezenți, în total, 114 sportivi. România a fost reprezentată la Brno de trei sportivi:
FEMININ: Maria Boldor (CSA Steaua), Mălina Călugăreanu (CSA Steaua);
MASCULIN: Bogdan Dascălu (CSU Cluj Napoca).
Cel mai bun rezultat al delegației noastre a fost reușit de către Mălina Boldor, care s-a clasat pe locul 5. Maria Boldor și Bogdan Dascălu au încheiat probele pe locul 6.
Podiumurile celor două probe au arătat astfel:
FEMININ: 1. Viktoria Mesteri (Ungaria), 2. Freya Cenker (Austria), 3. Orsolya Balogh (Ungaria) și Regina Garifullina (Rusia). Au participat 43 de sportive.
MASCULIN: 1. Alexander Choupenitch (Cehia), 2. Pavel Prokharau (Belarus), 3. Maximilian Ettelt (Austria) și Jan Krejcik (Cehia). Au participat 71 de sportivi.
Următoarea etapă din Circuitul European U23 la floretă feminin va avea loc în Germania, la Gopingen, în perioada 11-12 martie 2017. În paralel, la Roma, în aceiași perioadă va avea loc o etapă atât la floretă feminin, cât și la floretă masculin.
Site-ul www.frscrima.ro vă va ține la curent cu evoluția floretiștilor români la Brno.