Campionatul European de Scrimă pentru cadeți și juniori – Napoli 2023

Juniori, feminin, sabie, individual

Amalia Covaliu a adus prima medalie a României la Europenele de la Napoli. Amalia a trecut de prima fază a competiției, cea grupelor, cu patru victorii din șase meciuri, și s-a calificat pe tabloul principal, unde a învins-o în primul tur pe azera Zarifa Huseynova, cu 15-14. În 16-imi, Amalia s-a impus cu 15-6 în fața Sofiei Holovkina (Ucraina), pentru ca în optimi să o elimine pe franțuzoaica Aurore Patrice, scor 15-10. În sferturi Amalia a dispus cu 15-14 de Manuela Spica (Italia), iar în semifinale s-a înfruntat cu bulgăroaica Emma Neikova. După un meci disputat, în care sportiva noastră a avut o revenire extraordinară, Amalia a cedat la limită, scor 14-15, câștigând medalia de bronz a probei.

Dintre celelalte trei sportive tricolore care au luat startul în proba de sabie feminin juniori, Anastasia Fusea nu a trecut de faza grupelor, iar Amalia Stan și Denisa Șerban s-au calificat pe tablou.

Amalia Stan s-a calificat direct în turul secund al tabloului principal, aici a învins-o pe poloneza Aniela Kozlowska, cu 15-14, pentru a pierde în al treilea tur la Zsanett Kovacs (Ungaria), cu 12-15.

Denisa Șerban a dispus în primul tur de italianca Alessandra Nicolai (15-14), cedând în turul secund, cu 9-15, la Zsanett Kovacs (Ungaria).

Amalia Stan s-a clasat pe locul 10, Denisa Șerban pe 32, iar Anastasia Fusea pe 65.

 

Juniori, masculin, spadă, individual

Cristian Corbu și Marton Mezinger nu au trecut de faza grupelor, pe tablou intrând Rareș Marghescu și Florin Mirică.

În primul tur, Florin Mirică a fost eliminat de germanul Jakob Stange, scor 9-15, iar Rareș Marghescu a cedat tot în turul întâi, pierzând cu 10-15 la polonezul Antoni Socha.

În clasamentul final Florin Mirică a fost al 71-lea, Rareș Marghescu al 80-lea, Marton Mezinger s-a clasat pe 82 și Cristian Corbu pe 86.

Juniori, feminin, floretă, individual

Toate cele patru floretiste tricolore au trecut de faza grupelor. Pe tabloul principal

Andreea Dincă s-a calificat direct în turul al doilea, unde a dispus cu 15-6 de Rachika Yoshimori (Țările de Jos). În turul al treilea Andreea a cedat cu 2-15 la rusoaica Milana Levchuk.

Karina Vasile a avut același traseu: calificare în al doilea tur, urmată de o victorie la Ava Emanuel (Țările de Jos), cu 15-10, și înfrângere la britanica Carolina Stutchbury, cu 6-7.

Maria Teodorescu a mers tot în turul secund, dar a fost învinsă de Sofia Gaydos (Spania), cu 15-8.

Paula Radu a fost învinsă în primul tur de poloneza Amelia Olszewska, cu 15-0.

La final Andreea Dincă a terminat pe poziția a 18-a, Karina Vasile pe 22, Maria Teodorescu pe 49, iar Paula Radu pe 66.