Arbitrii români Marius Florea și Florin Gheorghe au fost desemnați de către Federația Internațională de Scrima în topul mondial al arbitrilor! Astfel, în clasamentul celor mai buni arbitrii ai sezonului trecut – 2018-2019, Marius Florea – care este și președintele Federației Române de Scrimă, a încheiat pe poziția secundă la sabie. Pe primul loc s-a situat bulgarul Vasil Milenchev, iar pe poziția a treia s-a clasat egipteanul Medhat El Bakry.

Florin Gheorghe este tot pe locul secund în clasamentul arbitrilor de la floretă, în urma rusoaicei Natalia Zhuravleva, dar înaintea italianului Isacco Scomparin.

În urma acestor rezultate, Marius Florea și Florin Gheorghe vor face parte din corpul de elită al arbitrilor FIE și în sezonul 2019-2020. Ambii vor fi prezenți și la Tokyo, ei fiind votați în septembrie de către Comitetul Executiv al Federației Internaționale de Scrimă pe lista celor care vor oficia la cea mai mare competiție a planetei. Marius Florea va bifa astfel cea de-a cincea ediție a Jocurilor Olimpice la care va participa în calitate de arbitru.