Federația Română de Scrimă vine în sprijinul pasionaților de scrimă cu un nou proiect. Începând de vineri, 8 noiembrie 2014, sportivi și antrenori de scrimă își vor scrie impresiile de la antrenamente și concursuri pe pagina de Facebook intitulată „Jurnal de pe planșă”!
„Jurnal de pe planșă” își propune să-i introducă pe iubitorii sportului cât mai mult în intimitatea scrimerilor. Periodic, sportivi și antrenori din lumea scrimeri vor împărtăși lumii trăirile lor de la concursuri, antrenamente sau alte activități specifice acestui sport.
„Jurnal de pe planșă” își propune să dezvăluie lucruri inedite trăite de sportivi și antrenori în sălile de scrimă și să apropie cât mai multă lume de acest frumos sport care este scrima.
Periodic vor scrie în „Jurnal de pe planșă” (https://www.facebook.com/jurnaldepeplansa) Ana Maria Brânză, Simona Gherman, Simona Pop, Tiberiu Dolniceanu, Alin Badea, Claudia Năboiu, Rareș Dumitrescu, Virgil Sălișcan, Bianca Pascu, Mălina Călugăreanu, Vlad Porușniuc, Adrian Dabija, Alexandra Predescu, Bogdan Dascălu, Bianca Benea și mulți alții.
A unsprezecea sportivă care scrie în jurnal este Alexandra Predescu (CSA Steaua), proaspătă campioană mondială la spadă cadeți, la Tashkent – titlu cucerit pe 1 aprilie 2015. Iată mai jos un fragment din textul său:
„Totul a început într-o dimineață de miercuri, pe 1 aprilie. Obosită după drumul lung până la Tashkent, dar cu dorința de a mă clasa cât mai aproape de cea mai înaltă treaptă a podiumului, am intrat în sala unde se ținea Campionatul Mondial de scrimă pentru cadeți.
Sala era plină de sportivi motivați care se încălzeau pentru competiția cea mai importantă la nivel de cadeți din acest an competițional. M-am strecurat prin mulțimea de oameni până când am ajuns la capătul planșei, unde urma să trag în grupa preliminară. Privind în stânga și-n dreapta, puțin derutată, mi-am dat seama că va fi o zi foarte grea…”
Textul complet scris de Alexandra Predescu poate fi citit AICI.