Turneu satelit floretă, feminin, Sabadell

Trei tricolore au fost prezente la Sabadell, pentru turneul satelit de duminică. Cele trei floretiste din România au trecut mai departe de faza grupelor, intrând pe tabloul principal. În primul tur al acestuia, Andreea Dincă a fost învinsă, greu, de croata Lorena Pozgajcic, cu 15-14.

Emilia Corbu și Mălina Călugăreanu au mers direct în turul secund. Mălina a învins-o pe croata Dorja Blazic (15-13) și Emilia Corbu a dispus o reprezentantă a Spaniei, Jimena Perez Bedmar Gomez, cu 15-9.

În optimi Mălina a eliminat-o pe Maria Marino Blanco (Spania), cu 15-8, în timp ce Emilia Corbu a dispus cu 15-11 de Zsofia Tolgyesi (Ungaria).

Sferturile competiției au adus un duel românesc. Mălina Călugăreanu înfruntând-o pe Emilia Corbu și învingând-o cu scorul de 15-12. Pentru Mălina a urmat o nouă victorie, în semifinale, 15-10 cu Ying Cau (Canada), pentru ca, în finală, Mălina Călugăreanu să o învingă pe portugheza Marta Caride, de care a dispus cu 15-6, asigurându-și astfel medalia de aur a concursului. Emilia Corbu s-a clasat pe locul 5 în ierarhia finală, iar Andreea Dincă a ocupat locul 34.