Cupa Mondială a juniorilor – floretă, Zagreb 2023

Feminin, individual

Maria Teodorescu, Maya Marișescu, Mara Neagu Culea, Alexandra Adoch, Karina Liță, Darra Cișmaș și Enya Male au părăsit concursul după faza grupelor.

Pe tablou, Karina Tal a fost eliminată în primul tur, după 5-15 cu Lara Witt (Germania).

 Ingrid Miti Bikfalvi s-a calificat direct în turul al doilea și a pierdut cu 9-15 la Daniella Weng Yan Tang (Singapore). Același parcurs l-a urmat și Paula Radu. Învinsă în turul al doilea de către poloneza Marta Jakubowska, cu 15-6.

Cel mai lung traseu dintre floretistele tricolore l-a avut Andreea Dincă. Ea a mers direct în turul secund, unde a dispus cu 15-11 de Katie Castillo-Bernaus (Marea Britanie). În turul al treilea Andreea a învins o altă britanică, Isabella Johnson, scor 13-11. În 16-imi, Andreea Dincă a cedat cu 12-15 la Letizia Gabola (Italia) și s-a clasat pe locul 27 în ierarhia finală. Următoarea floretistă tricoloră în clasamentul concursului a fost Paula Radu – locul 75.

Feminin, echipe

Echipa României (Andreea Dincă, Ingrid Miti Bikfalvi, Paula Radu, Maria Teodorescu) a intrat direct în turul secund, optimi, al turnelui din capitala Croației. Aici a obținut o victorie categorică împotriva echipei Cehiei, scor 45-28. În sferturi, România a cedat cu 29-36 în fața echipei Franței.

Româncele au intrat în turneul de clasament pentru locurile 5-8 și au pierdut în fața Germaniei, cu 26-45. Tricolorele au evoluat împotriva Poloniei în meciul pentru locul 7, unde au cedat cu 22-45, ocupând la final poziția a opta.