A șasea etapă de Cupă Mondială de floretă juniori feminin s-a disputat sâmbătă, 9 ianuari, la Modling, în Austria. La startul competiției s-au înscris 84 de sportive, iar patru au fost din România.
Sportivele care ne-au reprezentat azi la Modling sunt următoarele: Mălina Călugăreanu (CSA Steaua), Maria Boldor (CSA Steaua), Ana Boldor (CSU Poli Timișoara) și Laura Vîrgă (CSU Poli Timișoara).
Cel mai bun rezultat al delegației României a fost obținut de către Mălina Călugăreanu. Legitimată la CSA Steaua, Mălina a fost eliminată pe tabloul de 16 și a încheiat întrecerea pe locul 11.
Parcursul Mălinei în Austria a fost următorul: tabloul de 64 – 15-8 cu Anne Kirsch (Germania); tabloul de 32 – 15-8 cu Maeva Rancurel (Franța); tabloul de 16 – 12-15 cu Erica Cipressa (Italia).
Celelalte sportive din România au terminat concursul din Austria pe următoarele poziții: Ana Boldor (CSU Poli Timișoara) – locul 26, Maria Boldor (CSA Steaua) – locul 28, Laura Vîrgă (CSU Poli Timișoara) – locul 44.
Podiumul întrecerii de la Modling arată astfel: 1. Serene Rossini (Italia), 2. Elisabetta Bianchin (Italia), 3. Rozene Castanie (Franța) și Erica Cipressa (Italia).
Următoarea etapă de Cupă Mondială la floretă juniori feminin individual și pe echipe va avea loc în perioada 30-31 ianuarie, în Croația, Zagreb.
PARTENER OFICIAL AL FEDERAȚIEI ROMÂNE DE SCRIMĂ ÎN 2016:
logo_RODOTEX_rgb_trans