După concursul de calificare al băieților, de ieri, astăzi pe planșele din Kazan vor intra fetele. Patru spadasine tricolore vor fi trimise în asalturi de către antrenorii Mihai Popa și George Epurescu. Amalia Tătăran, Bianca Benea, Alexandra Predescu și Greta Vereș vor încerca să se alăture Ane Maria Popescu pe tabloul principal al competiției.

La turneul preliminar de astăzi participă 189 de sportive, din 48 de țări. Fetele au fost împărțite în 27 de grupe, iar alte 16 sportive au fost calificate direct pe tabloul principal de 64. Printre acestea se află și Ana Maria Popescu, liderul clasamentului mondial al spadei feminine, care mâine se poate califica pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, devenind astfel al 60-lea sportiv român  calificat pentru Olimpiada din vară.

Greta Vereș va lupta în grupa a 3-a, alături de Alessandr Bozza (Italia), Inna Brovko (Ucraina), Anastasia Korneeva (Rusia), Lili Buki (Ungaria), Sarah Ngo Ntat (Camerun) și Hyein Lee (Coreea de Sud).

Alexandra Predescu se află în grupa a 17-a, împreună cu Nilyam Guirados (Venezuela), Catherine Nixon (SUA), Veronika Zuikova (Estonia), Sara Fernandez Calleja (Spania), Rossella Fiamingo (Italia) și Haydy Adel Morsy (Egipt).

Bianca Benea a fost plasată în grupa a 19-a și le are ca adversare pe Ekaterina Kolbeneva (Rusia), Laurence Epee (Franța), Oriana Tovar Karaindros (Columbia), Barbara Brych (Polonia) și Nardin Ehab (Egipt).

Amalia Tătăran este în grupa a 25-a, cu Laura Staehli (Elveția), Paula Jukic (Croația), Iulia Kadîrova (Rusia), Michala Pechovova (Cehia), Kristina Kuusk (Estonia) și Naiara Aldana (Spania).