Luni, 6 iulie, cu o săptămână înainte de startul Campionatului Mondial de seniori de la Moscova, loturile de spadă feminin și sabie masculin ale României au deschis ușile cantonamentului din Bușteni pentru a sta de vorbă cu mass-media.
De la ora 9:30, Sala de Sport din Bușteni s-a populat cu sportivi de clasă mondială. Cele zece planșe din sală își așteptau cuminți campionii. Ana Maria Brânză, Simona Gherman, Tiberiu Dolniceanu și ceilalți sportivi din loturile naționale au intrat rând pe rând în sala răcoroasă, acolo unde se pun la punct ultimele detalii pentru Mondialul de la Moscova. Deși se află la Bușteni, spadasinele și sabrerii au parte de răcoare doar în sală. Afară, gradele din termometru cresc direct proporțional cu intensitatea antrenamentelor. Atât fetele, cât și băieții, încep antrenamentul cu zâmbetul pe buze. Încălzirea se termină rapid, iar apoi se trece la lecțiile individuale. Antrenorii Mihai Covaliu, Dan Podeanu, George Epurescu, Dan Găureanu și Florin Zalomir sunt solicitați la maxim, dar, la rândul lor, storc sportivii de energie.
Se trece apoi la asalturi. Chiar dacă e un simplu antrenament, concentrarea și îndârjirea se simte la fiecare lovitură.
Până la Campionatul Mondial mai e puțin, iar ambiția scrimerilor români este foarte mare. Nu se face rabat de energie. La Moscova totul trebuie să fie pregătit. Mondialele bat la ușă!

Mihai Covaliu: „Obiectivul nostru este de a cuceri o medalie!”

Președintele Federației Române de Scrimă și antrenorul lotului național de sabie al României, Mihai Covaliu a spus luni că obiectivul delegației noastre la Moscova este acela de a cuceri o medalie. „Este o perioadă destul de dificilă pentru toată lumea. Încercăm să ne pregătim cât mai bine pentru a ne atinge obiectivul la Campionatul Mondial de la Moscova. Ne dorim să cucerim o medalie, dar dacă vor fi mai multe va fi extraordinar.”

Dan Podeanu: „Dacă luăm o medalie la Moscova, suntem foarte aproape de Rio!”

Antrenorul lotului de spadă feminin, Dan Podeanu a subliniat importanța competiției de la Moscova. „Ne așteaptă o competiție foarte puternică la Moscova. Încercăm să ne menținem pe aceiași linie, ca la Montreux și la Baku și să aducem încă o medalie. Dacă reușim să urcăm pe podium la Moscova, în proporție de 80% suntem calificați la Rio!”