Sala Polivalentă din Craiova găzduiește azi, 6 noiembrie 2016, ediția cu numărul șase a Trofeului „Alfredo Bachelli” la spadă masculin și feminin seniori, doar la individual. La startul competiției și-au anunțat participarea, în total, peste 120 de sportivi din Ungaria, Bulgaria, Serbia, Macedonia și România. Printre sportivele din proba feminină individuală se va număra și campioana olimpică Ana Maria Popescu, care revine la Craiova pe planșă pentru prima dată după concursul de la Rio, acolo unde a câștigat aurul în proba pe echipe!
Sistemul de concurs va fi: un tur de grupe preliminare, iar apoi se va trece la eliminări directe.
La fel ca și în 2015, primii opt sportivi clasați, atât la feminin cât și la masculin, vor încasa premii în bani. Grila de premiere arată astfel:
Locul I – 1.500 lei
Locul II – 1.000 lei
Locurile III – 2×500 lei
Locurile V-VII – 200 lei.
La primele patru ediții, doar sportivii de pe podium au primit premii în bani.
Programul ediției a șasea a Trofeului „Alfredo Bachelli” este următorul:
Ora 9:00 – start probă masculin;
Ora 11:00 – start probă feminin;
Ora 18:00 – finale.
În 2015, podiumurile celor două probe ale Trofeului „Alfredo Bachelli” au arătat astfel:
FEMININ: 1. Loredana Dinu (CS Dinamo), 2. Simona Pop (CSA Steaua), 3. Bianca Benea (CSM Oradea) și Simona Gherman (CSA Steaua);
MASCULIN: 1. Andrei Timoce (CSM Satu Mare), 2.Bertalan Arkoși (CSM Satu Mare), 3. Mario Persu (CSU Craiova) și Liviu Dragomir (CSU Craiova).
Trofeul Alfredo Bachelli este organizat de către CSU Craiova, Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trișcu” și Federația Română de Scrimă.
Concursul de la Craiova poate fi urmărit LIVE AICI.
Site-ul www.frscrima.ro vă va ține la curent cu toate detaliile acestei întreceri.
afis-bachelli