Cupa Mondială pentru juniori – Udine

Floretă, feminin, individual

La Udine, în concursul feminin individual de floretă au intrat șapte floretiste tricolore. Dintre ele, Mara Neagu Culea și Ingrid Miti Bikfalvi au fost eliminate după faza grupelor.

Paula Radu a fost învinsă în primul tur de Irene Bertini (Italia), cu 15-10.

Andreea Dincă a trecut de primul tur al tabloului, 15-11 cu Ema Rubasova, din Cehia, și a fost eliminată în turul secund, după 11-14 în fața italiencei Benedetta Pantanetti.

Maria Teodorescu a învins-o în primul tur pe poloneza Lena Jerz, cu 15-13, iar în turul secund a cedat cu 12-15 la Kristina Petrova, din Ucraina.

Teodora Șofran a urmat același traseu, câștigând întâlnirea din primul tur (15-13 cu Marjona Usmonova, din Uzbekistan), dar pierzând în al doilea tur, la Lior Druck (Israel), cu 6-15.

Karina Vasile a fost sportiva tricoloră care a avut cel mai lung traseu la Udine, în competiția feminină: ea a trecut în primul tur al tabloului de Chloe Marine Sanchez (Franța), cu 15-9, iar în turul secund a învins-o pe Anna Kothieringer (Germania), cu 15-10. Karina a eliminat-o în 16-imi pe italianca Irene Bertini, cu 15-14, cedând în optimi, la israelianca Lior Druck, cu 8-15.

În ierarhia finală, Karina Vasile s-a clasat pe locul 14, Teodora Șofran a ocupat locul 46, Maria Teodorescu a fost a 52-a, Andreea Dincă s-a clasat pe locul 60.

Spadă, masculin, individual

Claus Sebeșan și Alexandru Stoica au fost singurii, dintre cei opt spadasini români prezenți la start în competiția individuală masculină, care nu au trecut de faza grupelor. Ceilalți au intrat pe tabloul de 256.

Cristian Corbu a pierdut în primul tur, la Jovan Jovanovic (Serbia), care s-a impus cu 15-14. Același lucru s-a întâmplat și în cazul lui Andrei Burghelea, învins cu 15-12 de ucraineanul Dmytro Plaksin.

Horia Nistor l-a învins în primul tur pe Marton Mezinger, cu 15-10, dar a cedat în turul al doilea, unde a pierdut cu 11-15 în fața italianului Jacopo Rizzi.

Florin Mirică l-a întrecut în primul tur pe belgianul Lars Vandenhaute, cu 15-8, fiind învins cu 15-9 în turul următor, de către italianul Ettore Leporati.

Rareș Marghescu l-a învins pe maghiarul Adam Horvath, în turul secund, cu 15-7 și s-a calificat pentru al treilea tur, unde a dispus cu 15-14 de elvețianul Colin Mumenthaler. Rareș a fost învins în 16-imi de italianul Nicolo Del Contrasto, cu 15-12.

Rareș Marghescu s-a clasat pe locul 21 la finalul concursului.

România a participat și în concursurile pe echipe.

La spadă masculin, România (Rareș Marghescu, Florin Mirică, Claus Sebeșan, Alexandru Stoica) s-a clasat pe locul 25 după ce a fost învinsă în primul tur al tabloului de Polonia, cu 43-38.

În competiția feminină de floretă, România (Andreea Dincă, Teodora Șofran, Maria Teodorescu, Karina Vasile) s-a clasat pe locul 8. Formația tricoloră a învins Suedia, cu 45-37, în optimi, iar în sferturi a cedat cu 29-37 în fața Israelului.

Intrată în turneul pentru locurile 5-8, România a pierdut cu 43-45 întâlnirea cu Ungaria, iar în meciul pentru locul 7 a fost învinsă de Ucraina, cu 42-25.