Orleans – Grand Prix Nuoma – sabie masculin, feminin

România s-a prezentat la turneul de sabie masculin pentru seniori de la Orleans cu nouă sportivi. Dintre aceștia, Rareș Ailinca, Matei Cîdu și Radu Nițu au fost eliminați în faza grupelor.

Iulian Teodosiu și George Dragomir s-au calificat direct pe tabloul principal, de 64, iar Răzvan Stănescu și Sorin Eftimie au mers în turul secund al tabloului preliminar, celor doi alăturându-li-se Răzvan Ursachi (care a trecut de belarusul Maksim Pinchuk cu 15-10) și Codrin Cozmuleanu, victorios cu francezul Tanguy Desmons (15-7).

Din păcate, în al doilea tur al tabloului preliminar, Răzvan Stănescu a pierdut întâlnirea cu turcul Enver Yildirim (12-15), iar Codrin Cozmuleanu a cedat cu același scor (12-15)  meciul cu americanul Andrew Mackiewicz. În schimb, Sorin Eftimie și Răzvan Ursachi s-au calificat pe tabloul principal după victorii la turcul Muhammed Anasiz (15-3), respectiv la canadianul Shaul Gordon (15-7).

În primul tur al tabloului principal, Sorin Eftimie a fost eliminat de către italianul Emanuele Nardella (10-15), Răzvan Ursachi a cedat cu 8-15 la francezul Bolade Apithy iar George Dragomir a pierdut cu 10-15 întâlnirea cu japonezul Kaito Streets.

Singurul sabrer tricolor care a mers mai departe a fost Iulian Teodosiu. El a dispus de rusul Alexander Trushakov cu 15-13, iar în 16-imi l-a eliminat pe un alt sportiv din Rusia, Kamil Ibragimov, dublu campion mondial și european la echipe cu formația țării sale. Iulian a învins cu 15-10 și s-a calificat pentru optimi. Aici, sportivul nostru l-a întâlnit pe ucrainianul Andrei Yagodka, la care a cedat greu, cu 13-15. Iulian a încheiat concursul pe locul 12.

În concursul feminin, Emma Iacob și Mihaela Chițu au fost eliminate din faza grupelor.

Andreea Lupu și Ilinca Pantiș au fost adversare chiar în primul tur al tabloului preliminar, iar Andreea s-a impus cu 15-9. Într-un alt meci de pe tabloul de 128, Maria Matei a cedat cu 9-15 în fața Julietei Toledo (Mexic), iar Felicia Iacob a fost învinsă de ucrainianca Alina Komashchuk (4-15).

Din păcate și drumul Andreei Lupu a fost scurt, ea fiind eliminată în al doilea tur preliminar, după ce a suferit o înfrângere în meciul cu sud-coreeanca Kim Jeongmi (10-15).