Din păcate niciunul dintre spadasinii români prezenți la startul concursului din Germania nu a reușit să se califice pe tabloul principal. Mario Perșu, Alin Sbîrcia și Ovidiu Pîrvuleasa nu au reușit să treacă de faza grupelor.  Ceilalți șase sportivi tricolori s-au calificat pe tabloul preliminarn de 256 spadasini.

Marton Szep a pierdut în primul tur, la francezul Aymerick Gally, cu 7-15. Alin Mitrică a fost învins în aceeași fază, de către israelianul Stanislav Galper, în fața căruia a cedat cu 6-15. Mihail Oprea a ieșit și el din primul tur al tabloului preliminar, învins de către ucrainianul Roman Svichkar cu 15-11. Tot în primul tur Adrian Ciprian Szilagyi l-a întâlnit pe Maximilian Meszaros și a pierdut cu 8-15, iar Lucian Ciovică l-a avut ca adversar pe elvețianul Georg Kuhn, fiind învins cu 15-12.

Adrian Dabija s-a calificat direct în al doilea tur al tabloului preliminar, unde l-a eliminat pe germanul Phillip Becker, după o victorie cu 15-12. Astfel Adrian a ajuns în ultimul tur al calificărilor, unde l-a întâlnit pe israelianul Yuval Shalom Freilich. Meciul a fost disputat, iar Adrian Dabija a pierdut la o singură tușă, 14-15, ieșind din concurs.

Foto: FIE/Bizzi Team