Cei mai buni sabreri ai lumii și-au dat întâlnire în Coreea de Sud. La startul Grand Prix-ului de la Seul au luat startul cinci români.
În concursul feminin, Bianca Pascu a evoluat direct pe tabloul principal, dar a pierdut, în primul tur, la italianca Sofia Ciaraglia, scor 8-15 și a ocupat, la final, locul 35.
Dintre cei patru sabreri tricolori, doar Tiberiu Dolniceanu și Iulian Teodosiu s-au calificat pe tabloul principal de 64. Tibi a avut 5 victorii în grupe și o înfrângere, apoi a trecut pe tabloul preliminar de egipteanul Mostafa Ayman, cu 15-8. Dolniceanu l-a întrecut și pe americanul Khalil Thompson, cu 15-13, dar a pierdut în 16-imi la germanul Max Hartung, cu 13-15. Tiberiu s-a clasat pe locul 26 în clasamentul general.
Iulian Teodosiu, cu 3 victorii și 3 înfrângeri în grupe, a avut de trecut două tururi preliminare. Teo a reușit să elimine doi sud-coreeni, Lee Jonghyun 15-14 și Oh Eunseok, 15-11. Iulian a pierdut însă la Max Hartung (Germania), cu 12-15, și a încheiat concursul pe locul 61.
George Dragomir a trecut de grupe, dar a pierdut primul asalt în preliminarii, 10-15 cu italianul Luigi Miracco. Mădălin Bucur nu a trecut de grupe.

Foto: FIE/Bizzi Team