Pe 22 noiembrie 2013, Federația Internațională de Scrimă (FIE) a serbat împlinirea a 100 de ani de existență. Cu această ocazie, în cadrul Congresului de la Paris, Federația Internațională de Scrimă (FIE) a decis să includă în Hall of Fame, ca semn de recunoaștere al rezultatelor excepționale ale Federației Române de Scrimă, și șase foști mari campioni ai scrimei din țara noastră.
Este vorba de Ana Pascu, Reka Szabo,Laura Badea, Petru Kuki, Ioan Pop și Mihai Covaliu.
Astfel, la sfârșitul săptămânii trecute, la aproape doi ani de la eveniment, cei șase foști mari campioni ai scrimeri românești au primit distincțiile care atestă apartenența la Hall of Fame-ul Federației Internaționale de Scrimă.
„Sunt mândru că fac parte, alături de alți cinci foști mari sportivi din Hall of Fame-ul Federației Internaționale de Scrimă. E o recunoaştere a valorii rezultatelor pe care le-am obţinut ca sportiv”, a declarat Mihai Covaliu, președintele Federației Române de Scrimă.
„Faptul că am fost inclusă în  Hall of Fame-ul Federației Internaționale de Scrimă este o onoare şi o recunoaştere a rezultatelor obţinute în atâţia ani de muncă. Dar nu am ajuns singură aici. Colegii, antrenorii, familia şi prietenii au contribuit la tot ceea ce am realizat eu în scrimă. Sunt mândră că sunt acolo alături de alţi cinci români”, a spus și Laura Badea.
PARTENER OFICIAL AL FEDERAȚIEI ROMÂNE DE SCRIMĂ:
logo_RODOTEX_rgb_trans