Etapa de Cupă Mondială de sabie de la Atena a ajuns sâmbătă, 26 aprilie, la ziua a doua de concurs. După grupele și tablourile preliminare, sâmbătă are loc tabloul principal de 64 până la finală. România a avut cinci sabreri în preliminarii vineri, dar numai doi au ajuns pe tabloul principal de 64. Iulian Teodosiu și Ciprian Gălățanu au evoluat excelent în grupe și au ajuns direct pe tabloul principal de 64. Rezultatele obținute de cei doi în grupe au fost: Iulian Teodosiu: 5-3 cu Oleh Shturbabin (Ucraina), 5-4 cu Andras Szatmari (Ungaria),5-3 cu Chow Chak Man (Hong Kong), 5-2 cu Evaggelos Boukas (Grecia), 5-1 cu Andrew Fischl (SUA) și 5-4 cu Marco Ciari (Italia); Ciprian Gălățanu: 5-0 cu Callum Laurenson (Australia), 5-0 cu Peter Soudes (SUA), 5-4 cu Ali Pakdaman (Iran), 3-5 cu Kirk Slankard (Marea Britanie), 5-3 cu Emmanuel Gans (Franța) și 5-2 cu Luigi Miracco (Italia). Lângă cei doi, pe tabloul principal de 64 va concura și Tiberiu Dolniceanu, liderul clasamentului Cupei Mondiale, care a avut liber vineri. Din păcate, Alin Badea, Dragoș Sîrbu și Mădălin Bucur au fost eliminați pe tabloul preliminar. Dolniceanu, Teodosiu și Gălățanu vor evolua sâmbătă, 26 aprilie, pe tabloul principal de 64 după cum urmează: Ciprian Gălățanu – Nicolas Limbach (Germania), ora 9:45 Iulian Teodosiu – Romain Choy Miramon (Franța), ora 11:00 Tiberiu Dolniceanu – Fernando Casares (Spania), ora 11:15. Site-ul www.frscrima.ro vă va ține la curent cu evoluția sabrerilor români la Atena.


UPDATE, ora 10:54 – Ciprian Gălățanu a fost eliminat de pe tabloul principal de 64. El a fost învins clar, scor 15-5, de germanul Nicolas Limbach.


UPDATE, ora 11:30 – Tiberiu Dolniceanu s-a calificat pe tabloul principal de 32 după ce a trecut de spaniolul Fernando Casares, scor 15-11. Pentru o calificare pe tabloul de 16, Dolniceanu se va duela cu rusul Alexey Yakimenko.


UPDATE, ora 11:56 – Iulian Teodosiu s-a calificat și el pe tabloul de 32 după o victorie superbă cu francezul Romain Choy Miramon, scor 15-13. Pentru a accede pe tabloul de 16, Teodosiu se va bate cu italianul Luigi Samele.


UPDATE, ora 12:55 – Tiberiu Dolniceanu, liderul clasamentului Cupei Mondiale, a fost eliminat pe tabloul de 32 al etapei de Cupă Mondială de sabie de la Atena. Dolniceanu a cedat cu 15-12 în fața rusului Alexey Yakimenko. În schimb, Iulian Teodosiu continuă forma excelentă și s-a calificat pe tabloul de 16 după o nouă victorie importantă: 15-8 cu italianul Luigi Samele. Pentru un loc pe tabloul de 8, Teodosiu se va bate cu georgianul Sandro Bazadze.


UPDATE, ora 14:00 – Iulian Teodosiu a părăsit Cupa Mondială de la Atena pe tabloul de 16 după ce a pierdut cu 15-9 în fața georgianului Sandro Bazadze. Astfel, România a rămas fără niciun sabrer în fazele finale ale concursului individual din Grecia. Duminică, 27 aprilie, România întră în luptă în concursul pe echipe.