Grünwald – Zeit zu fechten – sabie, masculin, individual

România a participat cu o delegație de șase sabreri și doi antrenori la concursul din cadrul Circuitului European U23 găzduit de muicipalitatea din Grünwald, orășel situat lângă München. Într-un concurs la care au luat startul 71 de sabreri reprezentând Austria, Belgia, Cehia, Chile, Germania, Italia, Marea Britanie, România, Slovenia, Spania și Statele Unite ale Americii, antrenorii Rareș Dumitrescu și Marius Gălățanu i-au avut la dispoziție pe George Dragomir, Matei Cîdu, Rareș Ailinca, Cosmin Stan, Răzvan Stănescu și Alexandru Zmău, iar aceștia nu au dezamăgit. George Dragomir a cucerit argintul probei, în timp ce Matei Cîdu a luat bronzul.

Pe planșe, tricolorii au început ziua bine, toți cei șase sportivi reușind să se califice din faza grupelor. A urmat tabloul principal, unul mai special, jucătorii eliminați având parte – până în faza 16-imilor de o a doua șansă – recalificările.

Astfel, în primul tur, Cosmin Stan l-a învins pe austriacul Maximilian Reimer cu 15-12; Răzvan Stănescu s-a impus cu 15-7 în fața unui alt austriac, Lukas Chiari; Matei Câdu l-a întrecut pe belgianul Gijs Vannieuwenborgh (15-3), iar Rareș Ailinca a câștigat „duelul românilor”, cu George Dragomir, impunându-se cu 15-11. Alexandru Zmău a fost învins la limită de belgianul Arne De Ridder (14-15). A urmat un tur în care Răzvan Stănescu l-a bătut pe germanul Eric Simon Seefeld cu 15-9, Cosmin Stan a pierdut la spaniolul Inaki Bravo (11-15), asta în vreme ce Matei Cîdu mergea și el mai departe după victoria cu 15-14 obținută în meciul cu Rareș Ailinca.

După acest tur, George Dragomir, Alexandru Zmău, Cosmin Stan și Rareș Ailinca au intrat în recalificări.

Aici, George a dispus de belgianul Arne De Ridder cu 15-9 și de un alt belgian – Gijs Vannieuwenborgh – cu 15-7, Alexandru a cedat (11-15) întâlnirea cu Lester Kurvers (Belgia), Cosmin a avut victorie la limită (15-14) cu germanul Jarl Kuerbis, iar Rareș a pierdut meciul cu germanul Felix Kalter (9-15).

În 16-imi, Răzvan Stănescu a cedat cu 14-15 în fața reprezentantului Germaniei, Eric Simon Seefeld, iar Cosmin Stan a pierdut cu 10-15 întâlnirea cu un alt german, Colin Heathcock. Pe de altă parte, George Dragomir l-a învins cu 15-7 pe Valentin Meka (Germania), tot victorie aducând și Matei Cîdu – 15-8 cu britanicul Joshua Maxwell.

În turul următor George Dragomir l-a învins pe spaniolul Andres Hernandez Caballero cu 15-14, iar Matei Cîdu a făcut 15-11 cu un alt spaniol, Carlos Florez de Vargas. A urmat o înfrângere pentru George Dragomir (7-15 cu italianul Leonardo Dreossi) și o victorie pentru Matei Cîdu (15-12 cu germanul Luis Bonah), astfel încât Matei mergea mai departe pe tablou, în timp ce Răzvan Stănescu, Cosmin Stan și George Dragomir au intrat în recalificări. Dintre cei trei, doar George a beneficiat după urma sistemului de disputare de la Grünwald, el calificându-se în sferturi după victoria cu 15-12 obținută în fața lui Bjoern Huebner-Fehrer (Germania), Din păcate, drumurile lui Răzvan (15-14 cu Leon Schlaffer, dar 6-15 cu Andres Hernandez Caballero) și Cosmin (7-15 cu Oscar Ferandez Blanco) s-au oprit aici.

În sferturile de finală, cei doi români și-au dominat adversarii și au câștigat: George l-a eliminat cu 15-11 pe spaniolul Inaki Bravo, iar Cosmin l-a învins cu 15-9 pe vechea noastră cunoștință Andres Hernandez Caballero. În semifinale, cei doi tricolori au luptat între ei pentru prezența în ultimul act. S-a impus George Dragomir, care a învins cu 15-11, lăsându-i lui Matei Cîdu doar medalia de bronz. În finală, George a luptat împotriva lui Raoul Bonah, una din marile speranțe ale scrimei germane. După un duel palpitant, s-a impus Bonah, cu 15-13, George rămânând cu argintul turneului.