Lotul de spadă seniori feminin al României își continuă pregătirile pentru cele mai importante competiții din acest sezon calendaristic. Astfel, în perioada 15-22 martie 2018, spadasinele se află într-un cantonament de opt zile la Satu Mare, urmând ca apoi, între 23 și 25 martie o parte dintre ele să concureze la Grand Prix-ul de la Budapesta.
Sâmbătă, 17 martie, la antrenamentul de dimineață, lotul de spadă seniori feminin al României a avut parte de o surpriză plăcută. Sportivele și antrenorii au fost vizitați de către Florin Mulcuțan, consilier al doamnei ministru Ioana Bran în cadrul MTS. Preț de câteva minute, Florin Mulcuțan, care este originar din Satu Mare, s-a întreținut cu sportivele și antrenorii, le-a urat succes în competițiile următoare și transmis un mesaj din partea doamnei ministru Ioana Bran: „Vă urăm mult succes în continuare și vă asigurăm de tot sprijinul MTS!”
Lotul care se pregătește timp de opt zile la Sala de scrimă „Alexandru Csipler” din Satu Mare este format din următoarele sportive: Ana Maria Brânză, Maria Udrea, Raluca Sbîrcia, Amalia Tătăran, Claudia Năboiu, Greta Vereș, Ramona Calcan, Alexandra Predescu, Denisa Barosan, Adela Danciu, Bianca Benea, Zsuzsa Schlier și Teodora Coste.
Antrenori: George Epurescu, Nicolae Ille, Iulian Bratu, Ștefan Claudiu.
Medic: Lorena Nicolosu.
Maseur: Mircea Lascăr.
Lotul de spadă seniori feminin al României a fost ultima dată în cantonament la Satu Mare, în 2016, tot în martie, cu cinci luni înainte de Jocurile Olimpice de la Rio.

Programul Grand Prix-ului de spadă de la Budapesta este:
VINERI, 23 MARTIE
Ora 9:30 – start grupe preliminare spadă masculin;
SÂMBĂTĂ, 24 MARTIE
Ora 10:30 – start grupe preliminare spadă feminin;
DUMINICĂ, 25 MARTIE
Ora 9:30 – tabloul de 64 la spadă masculin;
Ora 11:00 – tabloul de 64 la spadă feminin;
Ora 20:00 – semifinalele și finalele la spadă masculin și feminin.
Programul este adaptat după ora României.
Următoarea etapă de Cupă Mondială la spadă seniori feminin, din sezonul 2017-2018, va avea loc în perioada 4-6 mai, în Dubai.
GALERIE FOTO completă de la antrenamentul de azi de la Satu Mare puteți vedea AICI.
FOTO: MTS