Ziua de joi a fost una cu sentimente amestecate pentru delegația României prezentă la Campionatul Mondial de scrimă de la Kazan. 17 iulie a fost ziua în care s-au disputat preliminariile la spadă feminin individual, iar România a reușit să-și ducă pe tabloul principal doar o sportivă. Bucuria calificării Simonei Gherman a fost amestecată cu amărăciunea eliminărilor celorlalte două spadasine din Românie: Simona Popa și Ana Maria Constantin.
După un parcurs foarte bun în grupe, unde toate cele trei românce au obținut patru victorii din șase partide, în meciul decisiv pentru calificare Pop și Constantin au clacat. Mai întâi, sportiva de la CSM Oradea a pierdut în minutul suplimentar cu 11-12 în fața sportivei Veronika Soloveva (Kyrgyzstan), iar apoi Simona Pop a cedat fără drept de apel, scor 5-15, cu Auriane Mallo (Franța). Singura care nu a avut emoții prea mari a fost Simona Gherman, care a trecut cu 15-5 de Assel Alibekova (Kazakhstan).
În aceste condiții, duminică, 20 iulie, pe tabloul principal de 64 al probei de spadă feminin individual vom fi reprezentați doar de Ana Maria Brânză și Simona Gherman. Ele vor evolua astfel în primul meci:
Ana Maria Brânză – Kristina Kuusk (Estonia), ora 8:00
Simona Gherman – Magdalena Piekarska (Polonia), ora 8:00.
Programul este adaptat după ora României.
Site-ul www.frscrima.ro vă va ține la curent cu evoluția sportivelor române la Kazan.
Vezi mai jos o galerie foto cu trăirile fetelor noastre în calificările de joi, 17 iulie, din proba de spadă feminin individual.

octavian zidarusimona pop radeSimona pop jos
Simona Gherman cu masca jos simona pop suparata
ana maria constantin pe plansa pop si gherman pop, constantin si galatanu Simona Gherman in duel simona gherman in lupta simona gherman pe plansa simona pop incearca arma
FOTO: Alina Alexoi, Florin Gheorghe și Cristian Mihai