Padova – Cupă Mondială sabie, masculin

La masculin, în Italia am fost reprezentați de șase sabreri: Matei Cîdu, Codrin Cozmuleanu, Sorin Eftimie, Iulian Teodosiu, Răzvan Ursachi și Alexandru Zmău.

Doar Alexandru Zmău (o victorie) nu a depășit faza grupelor. Pe tabloul secundar s-au calificat, cu câte trei victorii, Sorin Eftimie, Matei Cîdu, Codrin Cozmuleanu și Răzvan Ursachi. Iulian Teodosiu – cu șase victorii în grupă a mers direct pe tabloul principal.

Dintre cei patru tricolori intrați în preliminarii, doar Răzvan Ursachi a făcut pasul spre tabloul principal.  El i-a învins pe tabloul secundar pe chinezul Chenpeng Shen (15-7) și pe sud-coreeanul Jaeyoon Lim (15-9).

Sorin Eftimie l-a învins în primul tur pe Artyom  Sarkissyan, din Kazahstan (15-6), dar a cedat la japonezul Kento Yoshida (7-15). Matei Cîdu a pierdut în primul tur la chinezul Yingming Xu (13-15), iar Codrin Cozmuleanu a abandonat din motive medicale în meciul cu Yuto Rikitake (Japonia).

Pe tabloul principal, Iulian Teodosiu îl înfruntă astăzi, în primul tur, pe germanul Raoul Bonah, iar Răzvan Ursachi va avea o misiunea grea în fața americanului Daryl Homer.