Ziua a doua a etapei de Cupă Mondială la sabie seniori a programat sâmbătă, 21 februarie, la Varșovia, disputele de pe tabloul principal de 64 din proba individuală la masculin.
În acest concurs, România a avut patru reprezentanți: Tiberiu Dolniceanu, Alin Badea, Iulian Teodosiu și Ciprian Gălățanu. Cel mai bun rezultat al unui sportiv român a fost obținut de către Tiberiu Dolniceanu, care s-a clasat în final pe poziția a doua. Drumul lui Dolniceanu până pe treapta secundă a podiumului a fost următorul: tabloul de 64 – 15-11 cu Ricardo Alberto Bustamante (Argentina); tabloul de 32 – 15-11 cu Arthur Zatko (Franța); tabloul de 16 – 15-11 cu Andriy Yagodka (Ucraina); tabloul de 8 – 15-14 cu Mojtaba Abedini (Iran); semifinale – 15-14 cu Luca Curatoli (Italia); finală – 8-15 Gu Bongil (Coreea de Sud).
Din păcate, Alin Badea, Iulian Teodosiu și Ciprian Gălățanu au fost eliminați pe tabloul de 64. Tot la Varșovia, în proba individuală, au fost prezenți și Mădălin Bucur și George Iancu, dar cei doi au fost eliminați în calificările de vineri, 20 februarie.
În urma acesto rezutlate, cei șase sabreri români au încheiat concursul de la Varșovia pe următoarele poziții: Tiberiu Dolniceanu – locul 2, Iulian Teodosiu – locul 48, Alin Badea – locul 49, Ciprian Gălățanu – locul 59, George Iancu – locul 92, Mădălin Bucur – locul 99. Au participat 203 sportivi.
Sportivii români au fost coordonați de pe margine de către antrenorul Mihai Covaliu.
Duminică, 22 februarie, este programată proba pe echipe.

tibi 1 tibi 2 tibi 3 tibi 4