Satu Mare găzduieşte săptămâna viitoare unul dintre cele mai puternice concursuri de scrimă din România din 2014. În perioada 8-9 februarie, oraşul de pe Someş va primi în jur de 100 de floretişti pentru e nouă etapă a Circuitului European pentru cadeţi. Anul trecut, la Sala de Scrimă “Alexandru Csipler” au fost prezenţi 91 de sportive din 13 ţări, iar în 2014 se crede că vor fi mai mulţi.
„Putem spune că avem la Satu Mare una dintre cele mai importante competiţii din Circuitul European de cadeţi. Deja, ca o noutate, am primit confirmări din partea unor sportivi din Egipt şi Japonia şi anticipăm că vom depăşi numărul de participanţi de anul trecut. Toate delegaţiile care vor veni la Satu Mare au anunţat că vor rămâne şi la concursul pe echipe, de pe 9 februarie”, a declarat antrenorul Dan Şuta de la CS Satu Mare.
În 2013, clasamentul a arătat astfel: 1.Mălina Călugăreanu (România), 2. Maria Boldor (România), 3. Balogh Orsolya (Ungaria) şi Ovechkina Daria (Rusia). Din păcate cele două finaliste din lotul României condus de Petre Ducu nu vor putea repeta isprava, acestea urcând la categoria junioarelor din 2014.
Organizator principal al evenimentului este Primăria Satu Mare, împreună cu Federaţia Română de Scrimă, CS Satu Mare, DSTJ Satu Mare şi Asociaţia Fencing Satu Mare.