Peste 170 de participanți, printre care conducătorii a 45 de federații naționale sportive, olimpice și neolimpice, și opt invitați de marcă de la structuri similare din Europa și de la Asociația Comitetelor Olimpice Europe (EOC), s-au reunit, la sfârșitul săptămânii trecute, la Cheile Grădiștei, la Sport Forum, evenimentul organizat de Comitetul Olimpic și Sportiv Român.
Timp de două zile, pe 27 și 28 februarie, 20 de vorbitori au ținut prelegeri din diferite domenii, de la management, marketing, finanțare în sport, tehnici de pregătire sportivă și anti-doping, până la social media și comunicare în mișcarea sportivă.
Federația Română de Scrimă a fost reprezentată la Sport Forum de către președintele Mihai Covaliu și de către secretarul general Marius Florea, ambii apreciind reușita evenimentului excelent organizat de Comitetul Olimpic și Sportiv Român.

Alin Petrache: “Ne-am propus oferim instrumentele pentru cristalizarea unor strategii pe termen mediu și lung!”

„Conceptul Sport Forum este mai mult decât o întâlnire informală care să schițeze un plan de acțiune. Ne-am propus, împreună cu invitații noștri, să oferim instrumentele atât pentru analiza corectă a propriei situații, cât și pentru cristalizarea unor strategii pe termen mediu și lung”, a declarat Alin Petrache, președintele Comitetul Olimpic și Sportiv Român.

Gabriela Szabo: “Scopul nostru comun este relansarea sportului din România!”

„Mă bucur pentru colaborarea extrem de eficientă din 2014 cu Comitetul Olimpic și Sportiv  Român, cât și cu toate federațiile sportive. În acest an preolimpic, această comunicare trebuie să fie mai eficientă și mai intensă. Ministerul Tineretului și Sportului își propune să ofere pârghii de dialog interinstituțional, scopul nostru comun fiind relansarea sportului în România”, a precizat Gabriela Szabo, Ministrul Tineretului și Sportului.

Părerea unanimă a fost că reuniunea de la Cheile Grădiștei a fost o reușită nu numai pentru că toți cei prezenți au avut câte ceva de învățat din experiențele împărtășite în plen de vorbitori, dar și pentru că Sport Forum le-a dat posibilitatea conducătorilor sportului românesc să petreacă împreună câteva zile minunate într-un cadru de vis.

SURSA: COSR

FRP_0521 FRP_1373 FRP_1415 FRP_1462 FRP_1482 FRP_1708 FRP_1719 FRP_2867