Lotul feminin de cadeți, juniori și Under 23 de spadă al României a început în luna august pregătirile pentru participarea în Circuitul European de Cadeți, sezonul 2015-2016, dar și pentru Campionatele Europene și Mondiale de anul viitor.
Sub comanda antrenorului Nicolae Ille, șapte sportive – Alexandra Predescu (CSA Steaua), Bianca Benea (CSM Oradea), Zsuzsa Schlier (CSS Târgu Mureș), Greta Vereș (CSA Steaua), Claudia Năboiu (CSM Oradea), Cezara Constantin (LPS Craiova) și Adela Danciu (CSM Oradea) – au efectuat deja un cantonament montan la Stâna de Vale, iar în prezent se află într-un stagiu de pregătire combinat – fizic și tehnic – la Sala de Scrimă Floreasca din București.
Miercuri, 26 august, după antrenament de dimineață, antrenorul Nicolae Ille, a acordat un scurt interviu site-ului oficial al Federației Române de Scrimă.

Cu ce gânduri ați început pregătirile pentru noul sezon competițional?
Am avut un sezon excelent, cu numeroase medalii, și singurul gând pe care-l am atât eu, cât și sportivele, este să încercăm să-l repetăm, sau chiar să urcăm de și mai multe ori pe podium.

Cum le-ați simțit pe sportive în aceste prime două perioade de pregătire?
Au venit cu o mare dorință de muncă, sunt foarte determinate și dornice să facă un sezon bun. Și când spun asta, mă refer în principal la Alexandra Predescu și la Bianca Benea. La Stâna de Vale am lucrat doar fizic, iar la București facem tehnic, dar și fizic. Iar aici suntem ajutați de Adrian Scarlat, care ne găzduiește în sala Genesse.

Va fi o presiune în plus de acum înainte pe Bianca Benea și pe Alexandra Predescu, după medaliile cucerite sezonul trecut?
Presiune va fi în primul rând pe Alexandra Predescu. Oricine va trage împotriva ei va dori să o învingă, pentru că este campioană mondială. Va fi un sezon dificil pentru Alexandra, dar ne vom pregăti așa cum trebuie din toate punctele de vedere. Vom merge la toate etapele din Circuitul European de Cadeți pentru a nu avea surprize neplăcute la Campionatul European și la Campionatul Mondial, acolo unde sportivele trebuie să prindă vârful de formă.
E mai greu să păstrezi un titlu mondial decât să îl cucerești pentru prima dată!

Care este obiectivul sportivelor de la lot pentru noul sezon?
Împreună cu sportivele, ne propunem să cucerim o medalie la Campionatul European, în proba pe echipe, iar în concursurile individuale din Circuitul European, Campionatul European și Campionatul Mondial ne dorim să urcăm cât mai sus se poate. Speranțe avem și cu echipa Under 23, care completată cu Amalia Tătăran, poate să urce pe podium la Europene. Vrem să cucerim noi medalii pentru România!

Vezi mai jos o galerie foto de la antrenamentul sportivelor de miercuri, 26 august, de la Sala de Scrimă Floreasca.

PARTENER OFICIAL AL FEDERAȚIEI ROMÂNE DE SCRIMĂ:
logo_RODOTEX_rgb_trans