La 34 de ani, medaliatul mondial și european la sabie, s-a decis să renunțe la activitatea competițională și să înceapă o carieră în antrenorat. Alin a devenit antrenor BOPJ și ne-a vorbit despre acest pas din cariera sa:

Sportivii cu care lucrez sunt Radu Nițu, Mihnea Enache, Marco Șovar, Radu Luca, Nicolas Lupu, Gheorghe Rareș, Vlad Covaliu, Mario Cojocaru și Dacian Enache. Am lucrat și în trecut cu ei, cu mulți dintre ei. Sunt niște copii minunați, foarte bine crescuți și din punct de vedere a ceea ce oferă ei pe planșă la antrenament, dar și în viata de zi cu zi. O să fac tot posibilul să îi ajut să crească frumos, să vină la antrenamente cu plăcere și să devină pe zi ce trece mai buni!

Actualmente ne pregătim intens pentru circuitele de cadeți și juniori, iar ca punct final avem Campionatele Europene și Mondiale din primăvara anului viitor.

Dacă privesc și mai departe, în viitor, sunt sigur că o mare parte dintre ei vor face pasul către echipa de seniori, iar aici obiectivul este foarte clar: trebuie să mergem la Jocurile Olimpice din 2028, de la Los Angeles!

La nivel de tehnicieni, formăm o echipă foarte bună împreună cu domnul Alecu Chiculiță, dar și cu antrenorii de la cluburile Steaua, Dinamo și Riposta. Avem o comunicare continuă, pentru că avem cu toții același scop: binele și performanțele sportivilor!

Sunt sigur că veți mai auzi de acești puști, dar și de alții din țară. Obiectivul meu personal este să îi fac să aibă încredere în ei și la fiecare concurs la care mergem să țintim medaliile.

Le mulțumesc tuturor pentru susținerea pe care am avut-o! Le mulțumesc celor care m-au îndrumat către acest lot, în mod special managerului meu de la CSA Steaua, Simona Gherman, dar și Federației Române de Scrimă și COSR!”