Orașul Kazan (Rusia) va găzdui începând de mâine, 15 iulie, și până pe 23 iulie o nouă ediție a Campionatului Mondial de scrimă pentru seniori. Cei mai buni scrimeri din lume se vor întrece timp de nouă zile la sabie, floretă și spadă, atât la individual cât și pe echipe. Printre ei se vor număra și scrimerii din țara noastră.
România va participa la Campionatul Mondial de la Kazan cu nouă scrimeri, iar primii cinci au ajuns duminică seara în Rusia. Este vorba de Bianca Pascu, Tiberiu Dolniceanu, Alin Badea, Ciprian Gălățanu și Iulian Teodosiu.
Duminică, la prânz, înainte de a decola spre Rusia, Mihai Covaliu, președintele Federației Române de Scrimă și antrenorul lotului de sabie, și Tiberiu Dolniceanu, au vorbit despre obiectivele României la Kazan. “Obiectivul nostru este să luăm medalia. Suntem obișnuțti cu miza, cu momentele de tensiune”, a spus Mihai Covaliu pentru Dolce Sport, completat de Tiberiu Dolniceanu, cel care la Europenele de la Strasbourg a evoluat accidentat: “Suntem foarte bine pregătiți pentru acest mondial. Vrem să repetăm rezultatul de anul trecut, când am luat locul doi, sau chiar să ne clasăm mai bine. Eu mi-am revenit în totalitate, sunt apt. Sunt gata să dau totul la acest concurs. Vreau să vin acasă cu o medalie la individual”.
Știrea completă de pe DolceSport o puteți vedea AICI.
Echipa feminină de spadă va pleca spre Rusia marți, 15 iulie.
România va fi prezentată la Kazan și de doi arbitri: Marius Florea (sabie) și Florin Gheorghe (floretă). Cei doi au fost desemnați la finalul anului trecut cei mai buni arbitrii din lume la armele lor.
La Campionatul Mondial din 2013, din Budapesta, echipa de sabie masculin a României a cucerit medaliile de argint, iar formația de spadă feminin a câștigat bronzul.
FOTO: Augusto Bizzi

11 22 33 44 55 66 77 88 99 10471001_10153109146093018_4041910874744648317_n