Orașul Satu Mare găzduiește la finalul acestei săptămâni, de vineri și până duminică, între 13 și 15 mai, a 93-a ediție a Campionatului Național de spadă seniori masculin.
Prima ediție, la individual, a avut loc în anul 1920 și a fost câștigată de către Alexandru Racoviță, iar ultimul campion național, din 2015, este Liviu Dragomir. La echipe, prima ediție a avut loc abia în anul 1955, fiind câștigată de Știința ICF București, iar ultima echipă campioană la spadă masculin echipe este CSM Satu Mare, în 2015.
Anul acesta, întrecerile Campionatului Național, ale Diviziei A și Superligii se vor diputa la Sala de Scrimă „Aleandru Csipler” din Satu Mare, după următorul program:
VINERI, 13 MAI
Ora 9:00 – spadă masculin individual;
SÂMBĂTĂ, 14 MAI
Ora 9:00 – Divizia A și primele etape din Superliga pe echipe;
DUMINICĂ, 15 MAI
Ora 9:00 – ultimele etape din Superligă.
Duminică, 15 mai, de la ora 11:30, TVR Cluj va transmite LIVE de la Satu Mare finala Superligii. Promo-ul transmisiunii LIVE poate fi văzutAICI.
Vineri, 13 mai, de la ora 9:00 are loc proba individuală. La start, care se dă la ora 9:00, s-au prezentat 42 de sportivi. Se vor trage două tururi de grupe, iar apoi toți sportivii vor ajunge pe un tablou incomplet de 64, de eliminare directă.
În 2015, podiumurile Campionatului Național de spadă seniori masculin au arătat astfel:
INDIVIDUAL: 1. Liviu Dragomir (CSU Craiova), 2. Adrian Pop (CSM Satu Mare), 3. Otto Tardi (CSU Târgu Mureș) și Alin Mitrică (CSU Craiova).
ECHIPE: 1. CSM Satu Mare, 2. CSU Craiova1, 3. CSU Craiova2.
Site-ul www.frscrima.ro vă va ține la curent cu toate detaliile acestei întreceri.
PARTENER OFICIAL AL FEDERAȚIEI ROMÂNE DE SCRIMĂ:
logo_RODOTEX_rgb_trans