Antrenorii Mihai Popa și George Epurescu au avut patru spadasine pe planșe la concursul feminin de la Kazan. Dintre ele, Alexandra Predescu nu a trecut de faza grupelor, unde nu a obținut decât o singură victorie.

Cele trei spadasine tricolore care au reușit să se califice din grupe au intrat direct în turul secund al tabloului preliminar. Aici, Greta Vereș a fost eliminată de Sofia Nikolaiciuk, din Kazahstan, în fața căreia a cedat cu 10-15.

Amalia Tătăran s-a impus cu 15-12 în întâlnirea cu rusoaica Anastasiia Rustamova, dar a pierdut în turul al treilea, la franțuzoaica Eloise Vanryssel (11-16).

Bianca Benea a învins-o pe Kabita Devi, din India, cu 15-8 și a mers în turul al treilea, unde a dispus la limită de poloneza Jagoda Zagala (15-14).  Bianca s-a calificat astfel pe tabloul principal al Cupei Mondiale de spadă de la Kazan, iar mâine o va întâlni, în primul tur, pe americanca Margherita Guzzi Vincenti. Ana Maria Popescu, care a fost calificată direct pe tabloul principal, o va înfrunta pe Noemi Moeschlin, din Elveția.

Tot mâine, în competiția masculină, Mario Persu va disputa, în primul tur al tabloului principal, un meci cu rusul Serghei Bida.

Credit foto: Augusto Bizzi/FIE