Federația Română de Scrimă a primit un sprijin important din partea Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, în cea de-a doua etapă a unui program derulat în parteneriat cu Ministerul Tineretului și Sportului și Ministerul Educației.
În cadrul programului, au fost repartizate, marți, 12 mai, 100 de microbuze către federațiile și cluburile sportive din țară, printre instituțiile sportive care au intrat în posesia unui autovehicul numărându-se și Federația Română de Scrimă, reprezentată la acest eveniment de către președintele Federației Române de Scrimă, domnul Mihai Covaliu, și de către secretarul general, domnul Marius Florea.
„Mă bucur să fiu aici cu echipa sportului. Ea este alcătuită din președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, din președinții de federații și directorii de cluburi care coordonează tot ceea ce înseamnă activitatea sportivă. Pentru prima dată, cluburile și federațiile primesc autovehicule din partea MTS, pentru a participa la competiții interne și internaționale. Toate aceste autovehicule au scopul de a crea condiții decente sportivilor care vor participa la întreceri, unde vor putea să își măsoare forțele cu marile puteri ale lumii. Dorim ca după ediția de vară a Jocurilor Olimpice din anul 2016 să venim cu multe medalii în țară”, a declarat în presă doamna Gabriela Szabo, Ministrul Tineretului și Sportului.
Scrimerii români își manifestă entuziasmul și recunoștința față de sprijinul acordat de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Ministerul Tineretului și Sportului și Ministerul Educației și promit să reprezinte cu cinste țara noastră la toate competițiile la care vor lua parte în viitor.