Cupa Mondială la sabie pentru juniori – Antalya

Masculin, echipe

 După medalia de bronz cucerită sâmbătă de Radu Nițu, la individual, tricolorii au mai cucerit un bronz în Antalya, în concursul pe echipe. Echipa noastră (Casian Cîdu, Vlad Covaliu, Mihnea Enache, Radu Nițu) a întâlnit în optimi team-ul Hong Kong China, de care a dispus cu 45-31. În sferturi, tricolorii au înfruntat și au întrecut echipa Ungariei, cu 45-40, într-un meci pe care adversarii l-au controlat în primele trei relee.

Semifinalele au adus pentru băieții noștri un meci cu Turcia, în fața căreia românii au cedat cu 32-45 și au intrat în lupta pentru medalia de bronz.

Adversara din meciul pentru locul 3 a fost Ucraina, iar tricolorii s-au impus categoric, cu 45-27, cucerind bronzul concursului.

Feminin, echipe

În concursul feminin, România (Amalia Covaliu, Anastasia Fusea, Alexandra Mitruș, Denisa Șerban) s-a clasat pe locul 6. În primul tur al tabloului, optimile de finală, fetele noastre au învins Germania cu 45-42. A urmat meciul din sferturi, cu Ungaria, unde tricolorele au pierdut cu 37-45. România a disputat astfel turneul pentru locurile 5-8. Aici a înregistrat o victorie în fața Franței (45-42) și a urmat meciul de clasament pentru locul 5. Tricolorele au cedat greu în fața Bulgariei, la numai două tușe, într-un meci disputat și pe care fetele noastre l-au pierdut în ultimul releu, cu scorul de 43-45.