CSA Steaua a câștigat duminică, 14 mai 2017, Cupa Europei la floretă feminin de la București după ce a trecut în finala mare de SVSM Kiev, scor 38-37. Precedentul succes al CSA Steaua în această competiție a avut loc în 2006, la Budapesta! Coordonate de pe margine de tehnicienii Petre Ducu și Florin Gheorghe, floretistele Mălina Călugăreanu, Maria Boldor, Rebeca Cândescu și Anca Săveanu au făcut un concurs fără cusur și au reușit să intre în istoria scrimei românești cu acest succes.
Clubul Sportiv al Armatei Steaua București, în colaborare cu Federația Română  de Scrimă, a organizat, pentru al patrulea an consecutiv la București, Cupa Europei la floretă feminin.
Competiția s-a desfășurat la Sala „Mihai Viteazul” – Steaua din București (vis-à-vis de AFI Cotroceni), iar echipele participante au fost următoarele: SVSM Kiev (Ucraina), Hapoel Akko Romach Abirim (Israel), Şcoala de scrimă Chişinău (Republica Moldova), Escalibur Fencing Club (Bulgaria), CSA Steaua Bucureşti și CSU Poli Timișoara.
Sistem de concurs: două grupe preliminare de câte trei formații, iar apoi s-au disputat meciurile de clasament.
Componența celor șase formații care au concurat azi a fost următoarea:

Rezultatele concursului au fost:
GRUPE PRELIMINARE

LOCURILE 5-6
Hapoel Akko Romach Abirim (Israel) – Escalibur Fencing Club (Bulgaria) 45-24
FINALA MICĂ
Școala de scrimă Chișinău (Rep. Moldova) – CSU Poli Timișoara 45-44
FINALA MARE
CSA Steaua – SVSM Kiev (Ucraina) 38-37.
Întregul concurs poate fi descărcat de mai jos:

Cupa Europei la floretă feminin este o competiție intercluburi, care se adresează echipelor campioane naționale en-titre. Confederația Europeană de Scrimă a acordat României, pentru a patra oară consecutiv, dreptul de a organiza acest concurs, iar datorită faptului că echipa de floretă CSA Steaua București a cucerit titlul de campioană națională și în anul 2016, clubul militar este din nou organizator.
Este îmbucurător faptul că organizarea Cupei Europei la floretă feminin de către CSA Steaua București a devenit un eveniment consacrat pentru scrimă, atât la nivel național cât și european, iar anul acesta s-a bucurat și de prezența președinteleui Confederației Europene de Scrimă, domnul Stanislav Pozdniakov.
Alături de Stanislav Pozdniakov, s-au aflat în tribuna oficială Mihai Covaliu – președintele COSR, Ana Pascu – vicepreședinte FIE și președinte de onoare al FR Scrimă, campioanele olimpice de la Rio – Ana Maria Popescu, Loredana Dinu și Simona Gherman, Codrin Munteanu – Secretarul General al Ministerului Apărării Naționale, Cristian Petrea – președintele CSA Steaua și Daniel Florea – primarul sectorului 5.