A zecea ediție a Cupei Satu Mare la floretă feminin cadeți a adunat la start sportive din 16 țări. Sâmbătă a fost programată întrecerea individuală, câștigată de o reprezentantă a Românie, Karina Vasile, de la Steaua. Karina a avut un parcurs excelent, calificându-se în sferturi după un traseu presărat cu victorii categorice la ucrainianca Anna Melnyk (15-3), la Eva Frommer, din Ungaria (15-7) și la moldoveanca Maria Cojocari (15-5). În sferturi, Karina a depășit-o pe Reka Kovacs, din Ungaria, cu 15-13, iar în semifinale a dispus cu același scor de Daria Ulasava. Cealaltă finalistă a fost franțuzoaica Alicia Audibert, învingătoare cu 15-10 în confruntarea cu ucrainianca Yerofieienko. Finala nu a avut însă istorie, Karina Vasile câștigând cu 15-2 după un meci în care a dominat copios. Trofeul Ecaterina Stahl – oferit în fiecare an floretistei sătmărene cu cea mai bună clasare în ierarhia finală – a fost câștigat în 2020 de către Teodora Șofran (CS Satu Mare) – locul 9 în clasamentul concursului individual.

Clasament final: 1. Karina Vasile (CSA Steaua), 2. Alicia Audibert (Montreuil CA – Franța), 3 – Daria Ulasava (RCOT – Belarus) și Anastasiia Yerofieienko (Nikolaev – Ucraina), 5. Olga Sopit (Kiev – Ucraina), 6. Andreea Dincă (ACS Balestra București), 7. Reka Kovacs (Torekves – Ungaria), 8. Svitlana Sopit (Kiev – Ucraina).

Duminică, în întrecerea echipelor, a triumfat prima echipă a României, care după ce a învins cu 45-31 o echipă multinațională, Gint Team, a triumfat cu 45-36 și în fața fetelor din Belarus. În semifinalele tricolorele au întrecut prima echipă a Ucrainei (45-43) după un meci pe care l-au condus aproape de la un cap la altul și în care au dominat mai mult decât o spune scorul final. Ultimul act a adus în fața româncelor echipa secundă a Ucrainei, care însă nu a rezistat în fața asalturilor noastre, iar scorul a fost unul pe măsură, 45-24.

Clasamentul final: 1. România 1 (Teodora Șofran, Andreea Dincă, Denisa Mănescu, Karina Vasile), 2. Ucraina 2 (Yelyzaveta Chyzhkova, Viktoriia Gorpenchenko, Polina Vako), 3. Ucraina 1 (Olga Sopit, Svitlana Sopit, Anna Tvardovska, Anastasiia Yerofieienko), 4. Ungaria 1 ( Szonja Badar, Petra Polonyi, Sara Lena Toth, Claudia Bartus), 5. Olanda (Tessa Koster, Valerie Buijse, Rachika Yoshimori, Ava Emanuel), 6. Belarus (Daria Ulasava, Hanna Zubkouskaya, Anhelina Furs, Anastasiya Nazarava), 7. România 3 (Anne Marie Briciu, Ingrid Miti Bikfalvi, Mara Neagu Culea, Maria Teodorescu), 8. România 3 (Maria Chiorean, Miruna Husu, Enya Male, Catinca Polschi).

România 4 (Darra Cișmaș, Alexandra Olaru, Denisa Pescăruș, Sonia Tighinean)  s-a clasat pe locul 12, iar România 5 (Daria Roșca, Amalia Ion, Karina Tal, Sofia Voicu) a terminat concursul pe locul 14.