Federația Română de Scrimă a introdus, începând cu acest an, în calendarul național o nouă competiție. Este vorba de Cupa Federației, o competiție care revine în actualitate după o pauză de opt ani.
Întrecerea este dedicată exclusiv cadeți și juniorilor, la toate cele trei arme, la masculin și feminin, doar la individual, și vine în întâmpinarea sportivilor care au nevoie de cât mai multe competiții pentru a crește din punct de vedere valoric și pentru a se pregăti așa cum trebuie pentru concursurile internaționale.
Cupa Federației acordă puncte în ranking, clasament pe baza căruia se vor stabili loturile pentru edițiile din 2016 ale Campionatului European și Campionatului Mondial.
Ultima ediție a Cupei Federației a avut loc în 2008.
Cupa Federației a debutat sâmbătă, 5 septembrie, la Satu Mare, de la ora 9:00, la Sala de Scrimă „Alexandru Csipler”cu proba de floretă feminin cadeți.
La startul probei de floretă cadeți feminin individual s-au aliniat 17 sportive de la CS Satu Mare, CSA Steaua, CS Farul Constanța și CSU Poli Timișoara.
Se vor trage două tururi de grupe, iar apoi toate sportivele vor ajunge pe un tablou incomplet de 32, de eliminare directă.
Calendarul complet al Cupei Federației la floretă de la Satu Mare este următorul:
5 septembrie – Satu Mare – cadeți – floretă feminin;
6 septembrie – Satu Mare – juniori – floretă feminin;
7 septembrie – Satu Mare – cadeți – floretă masculin;
8 septembrie – Satu Mare – juniori – floretă masculin.
Site-ul www.frscrima.ro vă va ține la curent cu toate detaliile acestei competiții.
PARTENER OFICIAL AL FEDERAȚIEI ROMÂNE DE SCRIMĂ:
logo_RODOTEX_rgb_trans