Rareș a terminat pe podium în etapa de Cupă Mondială de la Plovdiv, rezervată sabrerilor juniori. Românul a trecut în primul tur de bulgarul Petar Ivanov (15-7), l-a învins pe uzbekul Bobur Rasulov în optimi, cu 15-12, iar în sferturi a dispus de bulgarul Todor Stoichev (15-10). Drumul lui Rareș s-a oprit în semifinale, unde a pierdut în fața unui alt sabrer bulgar, Hristo Efimov  (11-15), cucerind astfel medalia de bronz. Concursul a fost câștigat de Sherzod Mamutov (Uzbekistan), urmat de Hristo Efimov, Rareș Ailinca și uzbekul Pazibek Genjebaev.

Ceilalți sabreri tricolori angajați în disputele de azi au fost Casian Cidu, Theodor Zmău și Cosmin Stan. Stan a ajuns până în sferturile de finală, după victorii la Valentin Kiuvliev (15-8) și Musa Aymuratov (15-10). În sferturi Cosmin a cedat în fața lui Pazibek Genjebaev, cu 11-15.

Intrat direct pe tabloul optimilor în urma clasamentului efectuat după încheierea grupelor de calificare, Theodor Zmău a pierdut cu 11-15 meciul cu bulgarul Todor Stoichev.

Casian Cidu a pierdut în primul tur, la Bobur Rasulov, cu 9-15.

Cei patru sportivi care ne-au reprezentat la Plovidv au fost însoțiți de antrenorul Ciprian Gălățanu.