Confederația Europeană de Scrimă a demarat la începutul lunii decembrie un nou proiect extrem de ambițios și binevenit pentru scrimerii din întreaga Europă.
Astfel, sâmbătă, 5 decembrie a debutat primul sezon din Circuitul European U14. Întrecerile au loc la toate cele trei arme – spadă, floretă și sabie – la feminin și masculin, doar la individual.
La finalul acestei săptămâni, sâmbătă și duminică, 5 și 6 decembrie, la Salonic (Grecia) a avut  loc prima etapă la spadă, iar la Riga (Letonia) s-a disputat etapa de debut la floretă.
România a avut reprezentanți în concursul de spadă de la Salonic. Dacă sâmbătă, la masculin s-a impus Daniel Popa, de la CS UNEFS, duminică, 6 decembrie, în proba feminină, am avut o finală 100% românească între Cristina Constantinescu (ACS Stesial) și Irina Stan (CSA Steaua). Medalia de aur și distincția de primă învingătoare într-o etapă din Circuitul European U14 la spadă feminin i-a revenit Cristinei Constantinescu, sportivă pregătită la ACS Stesial de antrenoarea Alina Ciuculescu.
Parcursul Cristinei Constantinescu în concursul de la Salonic a fost următorul: tabloul de 64 – liber; tabloul ed 32 – 15-2 cu Ivi Fourgaou (Grecia); tabloul de 16 – 15-11 cu Ekaterini-Christi Sofra (Grecia); tabloul de 8 – 15-13 cu Markella Lambraki (Grecia); semifinale – 15-7 cu Theodora Sabina Ion; finala – 15-11 cu Irina Stan.
Astfel, în concluzie, sportivele din România s-au clasat pe următoarele poziții la finalul primei etape din Circuitul European U14 de spadă, de la Salonic: Cristina Constantinescu (ACS Stesial) – locul 1, Irina Stan (CSA Steaua) – locul 2, Theodora Sabina Ion (CS Farul Constanța) – locul 3, Giulia Constantin (CSA Steaua) – locul 6, Ioana Drăghici (ACS Stesial) – locul 9, Andrada Ghica (ACS Stesial) – locul 11, Diana Roșca (CS Olimpia) – locul 19, Elena Teodora Nurciu (CS Farul Constanța) – locul 20, Mara Enescu (CS Olimpia) – locul 33. Au participat 47 de sportive din România, Grecia și Bulgaria.
Țara noastră va găzdui și ea un concurs în cadrul acestui Circuit European U14. În perioada 23-24 aprilie, la București va avea loc etapa a șasea din Circuitul European U14 la spadă.
Calendarul complet al primului sezon din Circuitul European U14 poate fi văzut mai jos.
pdficon
PARTENER OFICIAL AL FEDERAȚIEI ROMÂNE DE SCRIMĂ:
logo_RODOTEX_rgb_trans