Campioană olimpică de la Rio, Simona Pop  a fost onorată pentru rezultatele obținute luna trecut în Brazilia  şi a fost desemnată marți, 6 septembrie, de către conducerea județului Satu mare drept mesagerul sportului sătmărean.
Astăzi ,06 septembrie 2016, în sala de protocol al Palatului Administrativ, Pataki Csaba, președintele Consiliului Județean Satu Mare, prefectul  Radu Bud, subprefectul Altfatter Tamás, Dan Zeicu, directorul de cancelarie, Ioan Rus , vicepreședintele Consiliului Județean Satu Mare, Nagy Szabolcs, directorul de cabinet al președintelui Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Albu, viceprimarul municipiului Satu Mare, Kovács Jenő, primarul municipiului Carei, Magyar Lóránd, consiler local,  au invitat-o pe campioana olimpică de la Rio, Simona Pop, pe soţul acesteia, spadasinul Adrian Pop,  și pe antrenorul Csiszár Ferenc la o discuție amicală.
Având în vedere faptul că săptămâna trecută președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, și prefectul Radu Bud au fost la București  pentru a discuta despre problemele tehnice ale sportul sătmărean, respectiv inițierea unui plan de construire a unui centru de excelență în scrimă la Satu Mare, aceștia au decis să vorbească azi personal cu sătmăreanca Simona Pop, deoarece orice sugestie este binevenită.
Prefectul Radu Bud a afirmat că în urma discuției, doamna ministru Elisabeta Lipă părea deschisă din punctul de vedere al finanțării  acestui centru în Satu Mare.
Pataki Csaba, președintele Consiliului Județean Satu Mare, a felicitat-o pe Simona Pop. El a declarat că viitorul sportului sătmărean depinde de colaborarea și conlucrarea cluburilor din oraș. Simona Pop a spus că autoritățile locale ar trebui să țină sportivii acasă, deoarece și ei i-a fost greu să facă naveta la București.  ”Tocmai de aceea s-au făcut deja demersuri pentru centrul de excelență unde, cu sprijinul administrației locale, se vor organiza  diferite competiții și se vor intensifica programele cu scopul de a aduce copiii în Satu Mare”, a declarat președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba.

LUCRĂRI DE REPARAȚII LA SALA DE SCRIMĂ DIN SATU MARE!

Având în vedere faptul că sala de scrimă din Satu Mare este cea mai dotată din țară, consilierul local Magyar Lóránd a spus că Primăria Municipiului Satu Mare, printr-un program de finanțare, va investi în această sală (reabilitarea acoperișului va fi finanțată din cheltuieli proprii, iar izolarea sălii, repararea instalației electrice prin acest program).La finalul discuțiilor Pataki Csaba, președintele CJSM a înmânat câte o diplomă de onoare Simonei Pop și antrenorului Csiszár Ferenc. Președintele dorește ca pe viitor să conlucreze cu sportiva Simona Pop , aceasta fiind în postura onorifică de mesager al sportului sătmărean.

SIMONA POP A DAT LOVITURA DE ÎNCEPERE LA UN MECI DIN LIGA A II-A

Merită amintit și faptul că sâmbătă, 3 septembrie, Simona Pop a fost invitată de către conducerea clubului Olimpia pentru a da lovitura de începere la meciul de azi din Liga 2 dintre FC Olimpia Satu Mare și Luceafarul Oradea, scor 1-0. Președintele clubului, Catrinel Raț alături de team-managerul Attila Karda i-au înmânat Simonei Pop un tricou cu autografele fotbaliștilor de la Olimpia și un buchet de flori, felicitând-o în același timp pentru performanța obtinută.