Sezonul 2016-2017 de Cupă Mondială la floretă seniori feminin continuă la finalul acestei săptămâni, de vineri și până duminică, între 3 și 5 februarie 2017, în Polonia, la Gdansk, cu etapa cu numărul cinci.
În Polonia și-au dat întâlnire 177 de sportive, iar patru dintre ele sunt din România. Sub îndrumările antrenorului Petre Ducu trag la Gdansk pentru țara noastră următoarele: Mălina Călugăreanu (CSA Steaua), Maria Boldor (CSA Steaua), Teodora Sîrbu (CSU Poli Timișoara) și Laura Vîrga (CSU Poli Timișoara).
Vineri, 3 februarie, au avut loc calificările pentru tabloul principal. Maria Boldor a avut o zi excelentă și a reușit să se califice pe tabloul principal de 64, de sâmbătă, 4 februarie, iar Mălina Călugăreanu, Teodora Sîrbu și Laura Vîrga au fost eliminate în tururile preliminare.
Rezultatele de vineri ale floretistelor românce au fost următoarele:
GRUPELE PRELIMINARE

TABLOUL PRELIMINAR DE 128
Maria Boldor – liber
Mălina Călugăreanu – Franziska Schmitz (Germania) 15-9
Laura Vîrga – Serena Teo (Italia) 2-15
TABLOUL PRELIMINAR DE 64
Maria Boldor – Szilvia Jeszenszky (Ungaria) 15-7
Mălina Călugăreanu – Svetlana Tripapina (Rusia) 8-15.
În urma evoluțiilor de vineri, cele trei floretiste românce care au fost eliminate în tururile preliminare, au încheiat întrecerea individuală de la Gdansk pe următoarele poziții: Mălina Călugăreanu (CSA Steaua) – locul 77, Laura Vîrga (CSU Poli Timișoara) – locul 112, Teodora Sîrbu (CSU Poli Timișoara) – locul 152.
Programul următoarelor două zile de concurs de la Gdansk este următorul:
SÂMBĂTĂ, 4 FEBRUARIE
Ora 10:00 – start tablou de 64;
Ora 17:00 – semifinalele și finala în proba individuală;
DUMINICĂ, 5 FEBRUARIE
Ora 10:00 – start probă pe echipe;
Ora 17:30 – finala mare în proba pe echipe.
Programul este adaptat după ora României.
Următoarea etapă de Cupă Mondială de floretă seniori feminin, din sezonul 2016-2017, va avea loc în SUA, la Long Beach, în perioada 17-18 martie 2017.
Site-ul www.frscrima.ro vă va ține la curent cu evoluția floretistelor românce la Gdansk.
FOTO: FIE