Ziua a doua a etapei de Cupă Mondială la spadă seniori feminin de la Nanjing (China) a programat în noaptea de vineri spre sâmbătă, 13 spre 14 noiembrie, duelurile de pe tabloul principal de 64 la individual.
În această fază a concursului, România a fost reprezentată de trei sportive: Ana Maria Popescu – calificată direct grație poziției din clasamentul Cupei Mondiale -, Simona Pop și Loredana Dinu – calificate după preliminariile de vineri.
Cel mai bun rezultat al delegației României în întrecerea individuală a fost reușit de Ana Maria Popescu. Legitimată la CSA Steaua, Ana Maria a ocupat locul întâi, la capătul unui concurs excelent. Parcursul sportivei românce spre prima treaptă a podiumului din China a fost următorul: tabloul de 64 – 15-3 cu Julia Beljajeva (Estonia); tabloul de 32 – 15-3 cu Tatyana Andryushina (Rusia); tabloul de 16 – 15-8 cu Marie Florence Candassamy (Franța); tabloul de 8 – 11-10 cu Emese Szasz (Ungaria); semifinale – 15-11 cu Irina Embrich (Estonia); finala – 15-10 cu Sarra Besbes (Tunisia).
Celelalte două reprezentante ale României pe tabloul principal de 64 au avut următoarele prestații:
Tabloul de 64 – Loredana Dinu – Beate Christmann (Germania) 15-9; Simona Pop – Sun Yiwen (China) 11-15;
Tabloul de 32 – Loredana Dinu – Tatiana Logunova (Rusia) 14-15.
La Nanjing au concurat și Anca Măroiu și Amalia Tătăran, dar ele au fost eliminate în preliminarii.
Celelalte spadasine din România au încheiat întrecerea de la Nanjing pe următoarele poziții: Loredana Dinu – locul 20, Simona Pop – locul 59, Anca Măroiu – locul 70, Amalia Tătăran – locul 75.
Delegația României la Nanjing este condusă de antrenorii Dan Podeanu și George Epurescu.
În noaptea de sâmbătă spre duminică, 14 spre 15 noiembrie, este programată proba pe echipe.
Site-ul www.frscrima.ro vă va ține la curent cu evoluția spadasinelor românce la Nanjing.
PARTENER OFICIAL AL FEDERAȚIEI ROMÂNE DE SCRIMĂ:
logo_RODOTEX_rgb_trans