Cupa Mondială de spadă juniori Burgos

Feminin, individual

Din cele opt tricolore care au participat sâmbătă în concursul individual de la Burgos, Theodora Ion și Andreea Muntean nu au trecut de faza grupelor, astfel că pe tabloul de 256 s-au calificat șase spadasine din România.

Alexandra Drăgan a învins-o în turul al doilea pe Elsa von Koss Hellebo (Norvegia), de care a dispus cu 15-5. S-au mai calificat în turul al treilea Andreea Isabella Niculai (15-12 cu Victoria Velislavova, din Bulgaria), Emma Șonț (15-8 cu Ines Acedo Trabucco, din Spania), Ana Tomșa (15-9 cu daneza Apsarah Fenja Redlich)

Renata Axinte a fost eliminată în turul secund de Leehi Machulsky (Statele Unite), care s-a impus cu 15-6. Și Natalia Constantin a cedat în turul doi: 10-15 cu Vanie Gogniat, din Elveția.

Alexandra Drăgan a trecut și de turul trei, după 15-14 cu britanica Harriet Hillier. Andreea Isabella Niculai a mers mai departe după abandonul adversarei sale, Hannah Lebor (Marea Britanie).

Emma Șonț a cedat la italianca Giulia Paulis (10-15), în timp ce Ana Tomșa a fost învinsă de Elizabeth Zigalo (Statele Unite), cu 13-8.

Cele două sportive tricolore rămase în concurs au fost eliminate în 16-imi. Alexandra Drăgan a pierdut cu 7-15 la italianca Vittoria Siletti, iar Andreea Isabella Niculai a fost învinsă de franțuzoaica Oceane Francillonne, cu 15-3.

Cel mai bine clasate au fost Alexandra Drăgan (locul 25), Andreea Isabella Niculai (locul 29), Emma Șonț (locul 35) și Ana Tomșa (locul 36).

Astăzi se desfățoară concursul pe echipe, unde România va participa cu un team alcătuit din Alexandra Drăgan, Andreea Muntean, Emma Șonț și Ana Tomșa.