Cupa Mondială U20 la spadă – Atena

Masculin, individual

La startul competiției organizată în capitala Greciei s-au aliniat și 12 spadasini  români. Ei au participat sâmbătă în concursul individual. Dintre aceștia, Anton Cîmpan nu a putut trece de faza grupelor, ceilalți 11 intrând pe tabloul de 256.

Marton Mezinger l-a învins în primul tur pe grecul Alexandros Syros Tourman, cu 15-10, dar a cedat în turul secund, cu 9-15, la bulgarul Alexander Kostadinov.

Cristian Corbu s-a calificat direct în turul al doilea, unde a învins pe Ying Chuen Gao (Hong Kong) cu 14-13. Cristian a pierdut în turul al treilea, cu elvețianul Juliano Nicola Squieri, în fața căruia a cedat cu 12-15.

Rareș Marghescu a trecut în turul întâi de austriacul Johannes Pavic (15-12) și a fost eliminat în turul doi de către suedezul Ian Backstrom, cu 15-11. Și Florin Mirică a avut un traseu similar: 15-12 cu italianul Cristiano Sena, în turul întâi, și 7-15 cu polonezul Hubert Klughardt, în a doua rundă. Andrei Burghelea l-a învins în primul tur pe grecul Konstantinos Karampasis (15-13) pentru a ceda apoi, în turul următor, la Oliver Laasik (Estonia), cu 6-15.

Szabolcs Szabo a pierdut în primul tur, cu 9-15, la americanul Kent Iyoki. Același lucru s-a întâmplat și în cazul lui George Petrache (12-15 cu estonul Aleks Kolesnik). Tot în primul tur au fost eliminați David Pădureanu (9-15 cu polonezul Wojciech Rzycniak), Gabriel Vasilescu (7-15 cu spaniolul Yeray Sanchez Burgui), Horia Nistor (13-15 cu francezul Edouard Sourrouille) și Francesco Nițu (13-15 cu polonezul Antoni Socha).

Cel mai bine clasat tricolor a fost Cristian Corbu – locul 44, urmat de Andrei Burghelea – locul 85.

Astăzi se dispută competiție pe echipe, în care România este reprezentată de Marton Mezinger, Horia Nistor, Rareș Marghescu și Florin Mirică.