Ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice de la Rio va avea loc în noaptea de duminică spre luni, de la ora 2:00, și va fi transmisă în direct la TVR 1 şi TVR HD şi în reluare luni, 22 august, de la 21.10. Jocurile Olimpice se vor încheia cu o petrecere de neuitat pe Maracana, ceremonia de final fiind una inspirată de carnavalul brazilian: cu dans, muzică, ritmuri nebune şi cu un spectacol tribut pentru doi mari artişti brazilieni: actriţa, dansatoarea şi interpreta Carmen Miranda (1909-1955) şi arhitectul peisagist Roberto Burle Marx (1909-1994), care şi-a pus amprenta pe celebrul Flamengo Park din Rio de Janeiro şi designer al promenadei mozaic de lângă Plaja Copacabana.
La eveniment vor participa și scrimerii români care au concurat la Jocurile Olimpice de la Rio.
Trei dintre componente echipei de spadă feminin a României, campioană olimpică în proba pe echipe, nu au participat la festivitatea de deschidere. Ana Maria Popescu, Simona Gherman și Simona Pop au concurat a doua zi în proba individuală, dar vor fi în această noapte pe Maracana. În această noapte, Comitetul Olimpic și Sportiv Român a decis ca spadasina Simona Pop să fie portdrapelul României la festivitatea de închidere.
Starul pop internaţional Kygo este anunţat de organizatori a fi unul dintre performerii din cadrul ceremoniei de închidere a Jocurilor Olimpice. Producător, compozitor şi DJ, muzicianul norvegian de numai 24 de ani va interpreta pe scena de pe Stadionul Maracana hitul lui Carry Me, împreună cu Julia Michaels, în seara în care cade cortina peste cel mai mare eveniment sportiv al planetei. Kygo a devenit faimos în întreaga lume cu remixul piesei „I See Fire”, a lui Ed Sheeran. De la 16 ani produce muzică şi studiază muzica la universitate, iar în 2014, cariera lui a explodat. După succesul internaţional al single-ului „Firestone”, Avicii şi Chris Martin de la Coldplay i-au cerut să producă remixul oficial pentru melodia „Midnight”.