La propunerea primarului Gabor Kereskenyi, spadasinei Simona Pop, medaliată cu aur în proba de spadă feminin echipe, la Olimpiada de la Rio de Janiero, i se va înmâna titlul de cetățean de onoare al municipiului Satu Mare.
Consilierii locali sătmăreni au votat, în cadrul ședinței de vineri, 19 auguist, în unanimitate propunerea primarului Gabor Kereskenyi, urmând ca la revenirea acasă a campioanei olimpice să fie organizată o ceremonie în cadrul căreia să-i fie înmânat titlul.
Primarul Kereskenyi a motivat, în cadrul ședinței, de ce a făcut această propunere.
”Nu este cazul să explic cât de importantă este pentru municipiul Satu Mare o medalie de aur la Jocurile Olimpice. Din fericire, această performanță deosebită a fost motivul convocării ședinței de astăzi, și anume de acordare a titlului de cetățean de onoare al municipiului Satu Mare sportivei Simona Pop. Vreau să o felicit și pe această cale, atât pe sportivă, dar și pe antrenorul Csiszar Francisc, care și-a adus un aport deosebit la această medalie de aur. Simona Pop se întoarce în România în data de 24 august și, după câteva zile petrecute în București, va reveni acasă, în Satu Mare. Apoi, în cel mai scurt timp va fi organizată o festivitate de înmânare a titlului de cetățean de onoare”, a precizat Kereskenyi.
Simona Pop este un produs al şcolii sătmărene de scrimă. A ales spada şi a fost pregătită la CS Satu Mare de antrenorul Csiszar Francisc. A cucerit medalii naţionale la toate categoriile de vârstă iar la nivel de junioare a devenit vicecampioană mondială în 2008 la Acireale.
După Jocurile Olimpice din 2012 a fost cooptată în lotul naţional de spadă al României şi a ales să se transfere la CSA Steaua Bucureşti.
A urmat o serie de rezultate excelente la nivel de Campionate Mondiale şi Campionate Europene între 2013 şi 2016, atât la individual, cât şi cu echipa.
Iar în această vară a devenit CAMPIOANĂ OLIMPICĂ la spadă cu echipa României, alături de Ana Maria Popescu, Simona Gherman și Loredana Dinu.
FOTO: GSP