Localitatea poloneză Sosnowiec găzduiește sâmbătă și duminică, 21 și 22 octombrie 2017, a treia etapă de Cupă Mondială la sabie juniori. Concursul se dispută la masculin individual, feminin individual și feminin echipe.
La Sosnowiec sunt prezenți 305 sportivi, iar România este reprezentată de opt sportivi. Cei care trag pe planșele din Polonia pentru țara noastră sunt:
FEMININ: Cerasela Drăgan (CSM Iași), Andreea Lupu (CSM Iași), Ioana Radu (CSM Iași), Sabina Martiș (CSA Steaua);
MASCULIN: Matei Aniculoesei (CSA Steaua), Petru Aniculoesei (CSA Steaua), George Dragomir (CSM Unirea Slobozia), Răzvan Stănescu (CSM Unirea Slobozia).
Sâmbătă, 21 octombrie, în prima zi de concurs a avut loc proba de sabie feminin individual, iar cele mai bune rezultate pentru țara noastră le-au obținut Cerasela Drăgan și Andreea Lupu. Legitimate la CSM Iași, Cerasela și Andreea au fost eliminate pe tabloul de 16 și au încheiat concursul pe locurile 13 și 14. Ioana Radu (CSM Iași) s-a clasat pe locul 53, iar Sabina Martiș (CSA Steaua) a terminat pe 71.
Podiumul probei de sabie feminin individual de la Sosnowiec este: 1. Liza Pusztai (Ungaria), 2. Ryan Jekins (SUA), 3. Mirabella Kelecsenyi (Ungaria) și Zara Moss (SUA).
Programul de concurs de duminică, 22 octombrie, de la Sosnowiec este următorul:
Ora 9:00 – start probă sabie feminin echipe;
Ora 13:00 – finala mare în proba de sabie feminin echipe;
Ora 14:00 – festivitatea de premiere în proba de sabie feminin echipe;
Ora 14:30 – festivitatea de deschidere în proba de sabie masculin individual;
Ora 14:45 – start probă sabie masculin individual;
Ora 20:00 – semifinalele, finala și festivitatea de premiere în proba de sabie masculin individual.
Programul este adaptat după ora României.
Următoarea etapă de Cupă Mondială de sabie juniori, din sezonul 2017-2018, va avea loc în Rusia, la Soci, în perioada 11-12 noiembrie 2017.
Site-ul www.frscrima.ro vă va ține la curent cu evoluția sabrerilor români la Sosnowiec.