Campionatele Europene de scrimă pentru cadeți și juniori

Sabie, juniori, feminin, echipe

Amalia Covaliu, Alexandra Mitruș, Ilinca Pantiș și Amalia Stan au intrat în concurs din faza optimilor tabloului principal, unde România a întâlnit Marea Britanie. A fost o victorie fără probleme, cu 45-29. În următoarea partidă, tricolorele au înfruntat Franța și au pierdut cu 30-45.

În turneul pentru locurile 5-8, echipa noastră a pierdut la limită în fața Germaniei, cu 44-45, în urma unui meci în care am condus și cu 45-21 la finalul celui de-al șaptelea releu. Revanșa a venit în meciul de clasament pentru locul 7, unde fetele au întâlnit Polonia. Din a fost diferență mare pe tabelă (25-9, 35-15 și 4-18), însă tricolorele au gestionat foarte bine situația și nu le-au mai dat adversarelor șansa să revină în meci. S-a încheiat România – Polonia 45-32, iar echipa noastră s-a clasat pe locul 7 la finalul concursului.

 

Spadă, juniori, masculin, echipe

România (Rareș Marghescu, Florin Mirică, Claus Sebeșan, Alexandru Stoica) a intrat pe tablou încă din primul tur, unde a eliminat echipa Norvegiei, cu scorul de 45-34. A urmat o victorie cu 45-40 în fața reprezentativei țării gazdă, Estonia, după un meci extraordinar. Tricolorii erau conduși cu 40-38 înaintea ultimului releu, dar Alexandru Stoica l-a învins cu 7-0 pe Oliver Laasik și România s-a impus la cinci puncte diferență.

În sferturi, echipa noastră a întâlnit Ungaria, viitoarea câștigătoare a medaliei de aur. și s-a înclinat, pierzând cu scorul de 34-45. Băieții noștri au intrat în turneul pentru locurile 5-8, unde au pierdut cu 27-45 în fața Elveției și cu 38-45 în meciul de clasament pentru locul 7, cu Bulgaria. La final, echipa noastră s-a clasat pe locul 8.

 

Floretă, juniori, feminin, echipe

Echipa noastră (Andreea Dincă, Teodora Șofran, Maria Teodorescu, Karina Vasile) a eliminat Suedia, la mare luptă, în optimi. Tricolorele s-au impus cu 42-41, după ce la finalul celui de-al șaptelea releu erau conduse cu 35-26. Au urmat două evoluții foarte bune pentru Karina Vasile (8-2 cu Sara Mikulak) și Andreea Dincă (8-4 cu Ankita Poppel), iar victoria a revenit României.

În sferturi, fetele noastre au cedat cu 30-45 în fața echipei Israelului și au mers în turneul pentru locurile 5-8. Aici au cedat, din păcate, ambele partide disputate: 30-45 cu Franța și 33-45 cu Turcia. În ierarhia finală echipa tricoloră a ocupat locul 8.