Cupa Mondială juniori – sabie – Budapesta

Feminin, individual

Trei din cele douăsprezece tricolore care au participat la Budapesta nu au trecut de faza grupelor: Anna Ovesia,  Denisa Șerban și Bianca Statie.

Pe tabloul de 128, Anastasia Fusea a eliminat-o în turul întâi pe franțuzoaica Louann Perrier (15-10), cedând în turul secund la Manuela Spica (Italia), cu 10-15. Același traseu l-au urmat și Maria Alexe, cu o victorie în primul tur (15-14 cu Dora Imre, din Ungaria) și înfrângere în al doilea (10-15 cu Ying Chen, din China).

Amalia Covaliu s-a înfruntat cu Rosemarie Benciu în primul tur și Amalia a mers mai departe, cu 15-4. Amalia Covaliu a fost învinsă greu în turul secund, la o singură tușă, de către Sofia Holovkina (Ucraina), scor 15-14.

Catinca Dumitru a învins-o cu 15-14 pe ucraineana Morenets-Kubanska în primul tur. Același scor l-a înregistrat, tot în turul întâi, și Petra Pătrănoiu în meciul cu Xin Yi Natalie Chan (Singapore). În turul secund Catinca și Petra s-au luptat între ele pentru calificare, victoria revenindu-i  Catincăi, cu 15-10.

Raisa Apostu a fost învinsă în primul tur de britanica Amy Westwell (8-15), iar Adelina Butum a cedat cu 6-15 la Tiziana Nitschmann (Germania). Tot în primul tur a fost eliminată Andreea Șerbănoiu (12-15 cu Anastasija Hirschfeld, din Germania).

În turul al treilea Catinca Dumitru a pierdut cu 9-15 în fața unei sabrere din Ucraina, Sofia Holovkina.

În ierarhia finală, Catinca Dumitru a fost a 25-a, Petra Pătrănoiu s-a clasat pe locul 36, Maria Alexe pe 41, Amalia Covaliu pe 43, Anastasia Fusea pe 54, Andreea Șerbănoiu pe 72, Raisa Apostu pe 73, Rosemarie Benciu pe 111 și Adelina Butum pe 122.