Cupa Mondială juniori – floretă – Udine

Floretă, feminin, individual

Două dintre floretistele tricolore au părăsit competiția după faza grupelor: Paula Radu și Karina Tal.

Andreea Dincă a intrat direct în turul secund al tabloului de 256 și a învins-o pe Renee Leung (Australia) cu 15-6. Karina Vasile s-a calificat și ea în turul al treilea, după 15-11 cu Shut Yan Wong (Hong Kong).

Enya Male a trecut de primul tur (15-12 cu austriaca Aglaya Reiner) și s-a oprit în cel de-al doilea (3-15 cu Kemei Cheung, din Singapore). Ingrid Miti Bikfalvi a avut un traeu similar: 15-4 cu austriaca Marie Fabianek (turul întâi) și 12-15 cu Guia Di Russo, din Italia (turul al doilea).

Maria Teodorescu a mers direct în turul doi, unde a pierdut cu 12-15 la singaporeza Meihui Elle Koh.

Mara Neagu Culea a cedat în primul tur, 12-15 la Ava Emanuel (Franța). La fel s-a întâmplat și în cazul Daliei Preda, 6-15 cu Greta Saioni, din Italia.

În turul al treilea, Karina Vasile a cedat cu 7-15 în fața italiencei Irene Bertini; Andreea Dincă, în schimb, s-a calificat mai departe după 15-12 cu Stephanie Tingyi Lee (Singapore). În 16-imi, Andreea a dispus cu 15-13 de ucraineana Milana Stepovyk, pentru ca în optimi, sportiva noastră să obțină o victorie în fața polonezei Karolina Zurawska (15-8). Sferturile i-au adus Andreei o adversară din China, Xu Ziyi, viitoarea medaliată cu argint a concursului, care s-a impus cu 15-6, și Andreea Dincă s-a clasat pe locul 6.

În ierarhia finală două românce s-au mai clasat în prima sută: Karina Vasile a fost pe locul 50 și Maria Teodorescu pe 87.

Floretă, masculin, individual

La Udine, în competiția masculină individuală, Mihnea Robănescu și Felix Dogariu nu au trecut de grupe.

Alexandru Macovei s-a calificat pe tabloul de 256, însă a fost eliminat în primul tur, unde a cedat cu 3-15 în fața maghiarului Almos Balint. În clasamentul final el a terminat pe locul 147.