Meylan – Eurosabre 2022 – Circuit European U17 – cadeți, sabie, feminin

Din cele șapte sportive tricolore înscrise la turneul din Franța, doar Maria Bădulescu a ieșit din faza grupelor, fără victorie. În schimb au mers mai departe, pe tablou, celelalte șase fete: Maria Alexe (cinci  victorii din șase meciuri), Catinca Dumitru (cinci  victorii din șase meciuri), Patricia Popa (patru victorii din șase meciuri), Iulia Maria Păun (trei victorii din patru meciuri), Adriana Maria Geatara (trei victorii din cinci meciuri) și Teodora Chicoș (trei victorii din șase meciuri).

Adriana Maria Geatara a trecut de primul tur al tabloului, după victoria categorică (15-6) obținută în fața Majei Marx (Germania), însă a fost învinsă greu în turul secund, când a cedat la limită (14-15) în meciul cu franțuzoaica Cloe Lebeaume.

Patricia Popa s-a calificat direct în turul al doilea al tabloului principal, unde a învins-o pe Elyza Neuner, din Germania, cu 15-10.

Și Iulia Maria Păun a intrat direct în turul secund, iar aici a dispus cu 15-7 de o concurentă franceză, Clara Perelman.

Tot în turul al doilea, Catinca Dumitru a învins-o la diferență de zece puncte (15-5) pe franțuzoaica Juliette Bellet.

În același tur secund, Maria Alexe a cedat la germanca Lena Stemper (10-15), iar Teodora Chicoș – care trecuse în primul tur cu 15-5 de Emilia Gubitz, din Germania – a pierdut cu 6-15 întâlnirea cu americanca Charmaine Andres.

În 16-imi, Patricia Popa a luptat cu Magda Skarbonkiewicz, din Statele Unite, și a pierdut cu 10-15. Și Iulia Maria Păun a cedat în această fază, 7-15 cu o altă americancă, Alexandra Lee.

Singura sabreră tricoloră care a mers mai departe a fost Catinca Dumitru, învingătoare de o manieră categorică în meciul cu Anastasija Hirschfed (Germania), de care a dispus cu 15-6. Drumul Catincăi s-a oprit în optimi, acolo unde Alexandra Lee (SUA) a învins-o pe sportiva noastră cu 15-7.

La final Catinca Dumitru a ocupat locul 13 în clasament, Iulia Maria Păun a fost a 25-a, Patricia Popa s-a clasat pe poziția 27, iar Maria Alexe pe 35. Adriana Maria Geatara a încheiat pe locul 47, Teodora Chicoș fiind a 55-a.