Campionatul Național de Scrimă pentru copii, ediția 2017, a debutat sâmbătă, 17 iunie, cu primele două probe individuale: sabie masculin 10-11 ani și sabie masculin 12-13 ani.
De la ora 9:00, 56 de sportivi s-au duelat pentru medalii în proba de sabie masculin 10-11 ani. Sistem de concurs: un tur de grupe preliminare, iar apoi toți sportivii vor ajunge pe un tablou incomplet de 64, de eliminări directe.
În 2017, medalia de aur a fost câștigată de către Casian Cîdu, de la CSS Unirea Iași, care l-a învins în finală pe Alexandru Eva (CS Mușchetarul Iași), scor 8-2. Medaliile de bronz au fost câștigate de către doi sportivi de la ACS Duel București: Rareș Costea și Dacian Enache.
Rezultatele concursului pot fi văzute AICI.
Clasamentul complet al probei de sabie masculin, categoria 10-11 ani, din cadrul Campionatului Național de Scrimă pentru copii, ediția 2017, poate fi văzut AICI.
Festivitatea de premierea a fost oficială de către MC-ul Psihotrop, invitat al Federației Române de Scrimă, și de către Ana Maria Popescu, vicepreședinte al Federației Române de Scrimă.

TOATE DETALIILE CAMPIONATULUI NAȚIONAL DE SCRIMĂ PENTRU COPII, EDIȚIA 2017, POT FI GĂSITE AICI.

CINE ESTE PSIHOTROP?
Poate ați văzut sau ați auzit de fenomenul de “battle” sau de “freestyle”. Cam ceea ce făcea Eminem în filmul “8 Mile”. Atunci când cei mai buni raperi se întrec în rime. De cele mai multe ori rimele sunt dure și sunt considerate niște arme. Cu asta se ocupă și Psihotrop (Mihai Preda), un MC care face rimele pe loc și care a câștigat numeroase bătălii, uneori chiar și-n fața unor raperi cu notorietate. Are doar 19 ani, vine din Constanța și se duelează mai ceva ca D’ Artagnan când vine vorba de rima liberă. Încă de când era foarte mic a studiat lexicul și a fost atras de exerciții cu sinonime, antonime sau paronime, iar jocurile de cuvinte sunt ceva normal la el în familie, de aici și deschiderea către limba română. Psihotrop spune că cel mai de temut adversar al lui este chiar mama sa, cu care face deseori freestyle prin casă.
Mai multe despre Psihotrop puteți afla pe blogul său personal AICI.

Programul complet al Campionatului Național de scrimă pentru copii, ediția 2017, poate fi descărcat mai jos:

Site-ul www.frscrima.ro vă va ține la curent cu evoluția competiției în toate cele 12 zile.
SPONSORII CAMPIONATULUI NAȚIONAL DE SCRIMĂ PENTRU COPII, EDIȚIA 2017, SUNT: