Lotul național de floretă al României se află la Torino, în Italia. Din lot fac parte cinci fete – Mălina Călugăreanu, Anca Săveanu, Emilia Corbu, Karina Vasile și Andreea Dincă, alături de antrenorul Virgil Sălișcan. În cantonamentul italian, sportivele tricolore se pregătesc împreună cu alte 19 floretiste din opt țări.

 

Cum Europenele de scrimă pentru cadeți și juniori se apropie, băieții și fetele de la sabie se pregătesc la București, în Sala Ana Pascu (Floreasca), sub comanda antrenorilor Tiberiu Dolniceanu, Irina Covaliu și Alin Badea. Fetele convocate sunt Ilinca Pantiș, Roberta Ciobanu, Catinca Dumitru, Amalia Covaliu, Anastasia Fusea, Alexia Grosu, Ioana Condrea, Daria Miron, Andreea Adăniloaie, Alexandra Mitruș, Amalia Stan și Andreea Șerbănoiu.

 

În Ungaria, la Centrul Olimpic de la Tata, se pregătește echipa feminină de floretă, tot în perspectiva Campionatului European de Scrimă pentru cadeți și juniori. Sub comanda antrenorului federal Petre Ducu și a antrenorului Livius Buzan, în Ungaria se antrenează Teodora Șofran, Maria Teodorescu, Ingrid Miti Bikfalvi, Enya Male și Darra Cișmaș.

 

Spadasinii care vor participa în această lună la Campionatul European de Scrimă pentru juniori și cadeți, de la Tallinn, se pregătesc în complexul de la Izvorani.

La cantonamentul de la Izvorani, care se va încheia pe 19 februarie, Federația Română de Scrimă a mai invitat și sportivi și antrenori de la cluburi din Satu Mare, Oradea, Craiova, București și Constanța. Acest lucru a fost posibil prin programul Bursa olimpică pentru juniori (BOPJ), inițiat de COSR.

Antrenorii sunt Radu Podeanu, Adrian Silaghi, Andrei Timoce, Nicolae Ille, Alina Ciuculescu

Lotul masculin de spadă cadeți: Andrei Aparaschiței (CSA Steaua), David Pădureanu (CSȘ 1 Constanța), George Petrache (CSA Steaua), Luca Iliuță (CSȘ 1 Constanța). Antrenor coordonator: Monica Marinescu (Constanța).

Lotul masculin de spadă juniori: Florin Mirică (CS Farul Constanța), Alexandru Stoica (UNEFS București), Claus Sebeșan (LPS Bihorul Oradea), Rareș Marghescu (CSA Steaua). Antrenor coordonator: Mihaela Ion (CS Farul Constanța).

Lotul feminin de spadă cadeți: Andreea Muntean (Crișul Oradea), Natalia Constantin (CSȘ Steaua), Erica Badea (CSȘ Steaua), Alexandra Drăgan (LPS Bihorul Oradea).

Lotul feminin de spadă juniori: Bianca Moroianu (CSA Steaua), Andrada Ghica (CS Dinamo), Emma Șonț (CSA Steaua), Renata Axinte (CS Dinamo). Antrenor coordonator: Nicolae Mihăilescu (antrenor secund lot olimpic).